FOTO/VIDEO: Hai semnează! USR strânge semnături “Fără penali în funcții publice”. Cortul e amplasat în Decebal … în fața magazinului Motovelo

 -  -  21290


Vino cu buletinul și semnează pentru a interzice politicienilor condamnați penal să mai ocupe funcții în Parlament și în administrația locală. ”Fără Penali în funcții publice” este o acțiune necesară pentru o Românie funcțională. Contribuie și tu la schimbarea atât de necesară țării noastre!” este mesajul lansat de Uniunea Salvați România.

Filiala Bistrița-Năsăud a USR oferă și bistrițenilor posibilitatea de a se implica și de a susține această inițiativă prin care USR intenționează să solicite modificarea Constituției.

La nivelul municipiului Bistrița, USR B-N a amenajat un cort în zona Decebal, iar bistrițenii sunt așteptați să semneze și ei pentru ”o Românie modernă și europeană!”.

Mai exact, inițiativa “Fără Penali în funcții publice”, inițiată de USR, propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării“.

Interdicția este una temporară, ce ar urma să înceteze odată cu intervenirea reabilitării, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminării infracțiunii, adică situațiile care, potrivit legislației penale, conduc la eliminarea tuturor consecințelor rezultate din condamnare. Jurisprudența CEDO și tratatele internaționale la care România este parte nu permit interzicerea permanentă a dreptului de a fi ales.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului este necesară susținerea a cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot din cel puțin jumătate din județele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers pe care îl consideră necesar României.

 

2 bookmark
1 notes
15 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Hai semnează! USR strânge semnături “Fără penali în funcții publice”. Cortul e amplasat în Decebal … în fața magazinului Motovelo

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.