FOTO: Veste bună pentru bicicliști! Au început lucrările în cadrul proiectului de amenajare a 26 de km de piste pentru cicliști în Bistrița

 -  -  21058Primăria municipiului Bistrița anunță că au fost demarate lucrările în cadrul proiectului ”Piste pentru cicliști în municipiul Bistrița”, proiect de circa 4,5 milioane de euro, care prevede amenajarea a circa 26 de km de piste pe 28 de străzi din Bistrița.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, în prezent au început lucrările pe primul tronson, care cuprinde străzile Drumul Dumitrei Vechi – Eroilor -Romană – Dimitrie Cantemir.

Acest proiect în valoare de 4,5 mil. de euro finanțat pe fonduri europene înseamnă 26 de km de piste pentru biciclete pe 28 de străzi din oraș, care alături de “Linia Verde” și “Axa Decebal-A. Mureșanu-Năsăudului” vor pune la dispoziția bistrițenilor o rețea de peste 50 de km de piste. Un lucru bun pentru Bistrița este faptul că firma ce realizează aceste lucrări este o companie locală, cu angajați bistrițeni, ceea ce duce la întărirea mediului economic local.”, mai completează reprezentanții Primăriei Bistrița.

Potrivit proiectului, cele 28 pe care se vor amenaja piste sunt:

 1. 1 Decembrie – DN 17;
 2. Avram Iancu;
 3. Grănicerilor;
 4. Ghinzii; Drum comunal 8 – Ghinda;
 5. R. Vivu – DJ 173;
 6. Vasile Lupu;
 7. Tudor Vladimirescu;
 8. Cimitirului;
 9. Crinilor;
 10. Ion Slavici;
 11. Subcetate;
 12. Drumul Cetăţii DN 17 / terenuri adiacente DN;
 13. Drumul Dumitrei Vechi;
 14. Dimitrie Cantemir;
 15. Eroilor;
 16. Împăratul Traian;
 17. Valeriu Branişte;
 18. Aleea Sălciilor / teren situat între str. Libertăţii şi Petru Maior, pe lângă pârâu; Aleea Sălciilor / teren între str. Libertăţii şi Valeriu Branişte, pe lângă pârâu;
 19. Petru Maior – tronson 1; Petru Maior – tronson 2;
 20. Alexandru Odobescu – DJ 173 C;
 21. Ioan Raţiu – DJ 173 C;
 22. Codrişor – tronson 1;
 23. Alba Iulia;
 24. Aleea Şieului;
 25. Panait Cerna;
 26. Gheorghe Pop de Băseşti;
 27. Axente Sever;
 28. Garoafei.

De asemenea, proiectul mai prevede și instalarea a 7 stații funcționale de închiriere biciclete – tip bike-sharing – dintre care două vor fi dotate inclusiv cu biciclete electrice. În plus, se vor achiziționa 175 biciclete inteligente funcționale, accesibile populației, cu scopul de a contribui la o creștere a numărului de persoane care utilizează pistele/traseele pentru biciclete.

Referitor la acest proiect, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, declara că ”nu vom avea doar niște linii trasate pe suprafețele de carosabil sau pe trotuare, ci va exista o diferență de nivel, circa 5-6 cm, între pistele de biciclete și trotuare și între piste și carosabil. Între carosabil și pistele de biciclete și, pe multe porțiuni, și între pistele de biciclete și trotuare vor fi amplasate elemente de separare, stâlpișori sau alte elemente, astfel încât să protejăm cicliștii de mașini și pietonii de cicliști”. 

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un sistem de transport atractiv și eficient, prin amenajarea unei retele de piste/trasee pentru biciclete – o optiune la utilizarea autoturismelor, mai atractivă din punct de vedere economic și al mediului.

2 notes
183 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Veste bună pentru bicicliști! Au început lucrările în cadrul proiectului de amenajare a 26 de km de piste pentru cicliști în Bistrița

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  lentile-contact-colorate.net