FOTO: Vezi imagini de la exercițiul militar de la Cincu, la care participă și militarii bistrițeni care vor pleca în această vară într-o misiune în Afganistan

 -  -  1322


În perioada 11 – 22 iunie, militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” participă la Exercițiul de Repetare a Misiunii, în vederea dislocării în teatrul de operații din Afganistan, începând cu sfârșitul lunii iulie a acestui an.

După executarea unui marș pe roți de peste 200 de km, militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” au ajuns la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, județul Brașov, informează Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița.

”Pentru infanteriștii bistrițeni, primele zile în poligon înseamnă acomodarea cu facilitățile centrului de instruire, instalarea punctelor de comandă, precum și pregătirea exercițiilor ce se vor desfășura pe parcursul zilelor următoare. Instalarea pe tehnica de luptă, pe armamentul individual, precum și pe fiecare militar a sistemului MILES (sistem laser multiplu integrat de angajare), sistem care oferă posibilitatea simulării tragerilor reale și executarea exercițiilor tactice în dublă partidă, a reprezentat o activitate esențială pentru subunități” a precizat cpt. Andreea Bîrzu.

Reamintim că în această vară, peste 450 de militari bistrițeni de la Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” vor pleca într-o nouă misiune în Afganistan.

FOTO: plt.adj.pr. BUNGĂRDEAN RADU

0 notes
447 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *