FOTO/VIDEO: Acțiune a Poliției la Bistrița, pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bistrița au desfășurat o acțiune pe raza municipiului, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool sau droguri de către șoferi.

Astfel, în intervalul 00:00-03:00, în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri, cei de investigații criminale și cei de ordine publică, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, au fost legitimate 57 de persoane, controlate 15 vehicule și verificate 6 cluburi.

Polițiștii rutieri au testat 15 persoane cu aparatul etilotest, 3 dintre acestea fiind testate și cu aparatul drugtest.

De asemenea, șoferii au fost informați și cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, fiind transmise recomandări menite să conducă la prevenirea și combaterea acestora, pentru o mai bună înțelegere a riscurilor la care se expun.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud reamintește că, zilnic, în această minivacanță, în medie peste 100 de polițiști sunt la datorie pentru siguranța tuturor cetățenilor.

În acest context, polițiștii acționează, pe raza întregului județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, fiind folosite zilnic aparatele radar, etilotest și drug test pentru depistarea și sancționarea șoferilor care nu respectă normele rutiere.