Eveniment

FOTO/VIDEO: Acțiune a Poliției pe drumurile din Bistrița-Năsăud. Aproape 200 de autovehicule, trase pe dreapta

 -  - 


În noaptea de 19 spre 20 noiembrie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile dedicate creșterii gradului de siguranță rutieră, fiind efectuate controale în trafic atât pe raza municipiului Bistrița, cât și pe principalele artere din județ.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune dedicată depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regimul rutier, fiind vizați, în special, conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, sau a altor substanțe interzise.

În cadrul acțiunilor desfășurate la nivelul județului, au fost legitimate peste 210 persoane și oprite pentru control peste 200 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 16.000 de lei. Totodată, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare și suspendate trei permise de conducere, două dintre acestea pentru conducerea sub influența alcoolului (contravenție).

Pe timpul acțiunilor de control, polițiștii au realizat aproximativ 180 de testări cu aparatele etilotest.

Totodată, în urma intervenției la un accident rutier în Sărata, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 55 de ani, din Cușma, implicat în accident, se afla sub influența alcoolului, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul condus nu era înmatriculat. A fost dispusă continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal cu privire la faptele constatate.

Acțiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind reducerea numărului de accidente rutiere cu consecințe grave.

 

70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.