FOTO/VIDEO: Acțiune de combatere a furtului de energie electrică, în zona blocurilor sociale din Viișoara

 -  -  1129


Vineri dimineața, jandarmii și reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice au efectuat verificări în zona blocurilor sociale din cartierul Viișoara, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud. Acțiunea a vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică, fiind depistată o situație de acest fel.

Pe timpul verificărilor a fost depistată o familie care sustrăgea energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare. Jandarmii au întocmit în cauză actele de sesizare pentru sustragere de energie electrică din rețeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate, conform art. 228 Cod Penal”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmeria Bistrița-Năsăud informează că normele legale în vigoare prevăd sancțiuni pentru situații de furt de energie electrică.

Conform jandarmilor, potrivit Legii 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, ”executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Totodată, jandarmii mai avertizează că și în Codul Penal sunt prevăzute sancțiuni: ”luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică”.

FOTO/VIDEO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud

0 notes
254 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *