FOTO/VIDEO: Aproximativ 40 de mașini clasice, la Retro Parada Primăverii de la Bistrița

Adevărate ”bijuterii” pe patru roți au fost expuse, duminică, pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, la ”Retro Parada Primăverii” 2023.

Pasionații de mașini clasice au avut ocazia să admire aproximativ 40 de exponate.

Iubitorii de autoturisme vechi pot vedea la Bistrița o sumedenie de mașini, de diferite mărci și modele. Toate mașinile sunt mai vechi de 30 de ani, sunt atestate vehicule istorice și sunt mașini cu care noi, bistrițenii, ne mândrim. Avem aproximativ 40 de exponate, toate din județul nostru”, a declarat Leon Măjeri, reprezentantul Retromobil Club România în Bistrița-Năsăud.

Potrivit acestuia, cel mai “bătrân” autoturism expus la Retro Parada Primăverii de la Bistrița este un Mercedes din 1972.

Posesorii de astfel de ”bijuterii” pe patru roți mărturisesc că întreținerea unui autoturism de acest fel nu este o misiune chiar ușoară, dar pasiunea depășește orice bariere.

Aceasta nu este singura expoziție de mașini de epocă organizată la Bistrița anul acesta, o nouă ediție urmând să aibă loc în toamnă.

Anul acesta vom reveni cu o nouă ediție pe care o vom organiza în toamnă. Până atunci însă poate vom mai avea evenimente împreună cu alți colegi din țară, așa cum am procedat și anul trecut, când am mai avut expoziții alături de colegi din Mureș sau Suceava”, a completat Leon Măjeri.

Organizatorul evenimentului a fost Retromobil Club România, cea mai importantă asociație de profil din țară, înființată în urmă cu 25 de ani.

Misiunea clubului este de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, prin restaurarea și întreținerea vehiculelor istorice. De asemenea, clubul oferă sprijin tuturor celor care doresc să întrețină un autovehicul istoric. Pe lângă aceasta, prin fiecare eveniment organizat, Retromobil Club România încurajează păstrarea în stare optimă a vehiculelor istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *