Eveniment

FOTO/VIDEO: Aproximativ 6 hectare de pădure din zona Colibița, afectate de un incendiu

 -  - 


Aproximativ şase hectare de pădure au fost afectate de un incendiu izbucnit miercuri seara pe raza localității Colibiţa, informează Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, incendiul a fost sesizat în jurul orei 20:00, la fața locului intervenind pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, cu două autospeciale de stingere, dar și pompierii voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență Bistrița-Bârgăului, Tiha Bârgâului și Josenii Bârgăului.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, pe alocuri inaccesibilă autospecialelor de stingere.

Zece subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Bistrița-Năsăud și alte 25 de persoane – pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Josenii Bârgăului, precum și personal de la Ocolul Silvic au intervenit până azi dimineață, în jurul orei 01.00, pentru localizarea, izolarea și lichidarea focarelor incendiului de pădure de pe raza localității Colibița. Suprafață afectată este aproximativ 5-6 ha pădure, vegetație uscată și doborâturi. Pe timpul nopții, personalul Ocolului Silvic a rămas în supravegherea focarelor rămase active în zona delimitată”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În aceasta dimineață, două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au fost direcționate la locul incendiului pentru a continua operațiunile de stingere în zona respectivă.

54 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.