FOTO – VIDEO: Așa arată strada Mihai Viteazul, după fiecare torențială! În ultimii 10 ani, administrația Crețu – PSD n-a fost în stare să realizeze canalizarea pluvială!

 -  -  183


 

La fiecare ploaie torențială, strada Mihai Viteazul este inundată. Rețeaua de canalizare pluvială este subdimensionată și nu face față volumului mare de apă, iar înultimii 10 ani, Primăria Bistrița NU a realizat mai-nimic în acest sens.

Străzile de pe Valea Budacului, (în prelungirea str. Mihai Viteazul) sunt pietruite, iar la fiecare ploaie torențiale apa se scurge pe carosabil și aduce aluvini. Beciurile sunt inundate și circulația este îngreunată și periodic se reia acest tablou. La fața locului sosește Poliția Locală, Poliția Rutieră, Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență, Pompierii. Instituțiile se mobilizează, dirijează traficul, scot apa din beciuri cu ajutorul pompelor, iar după retragerea apelor, zona este curățată.

Primăria Bistrița a promis că va realiza canalizarea pluvială pe Mihai Viteazu, dar în ultimii 10 ani abia-abia au făcut proiectarea! Pentru  execuția lucrărilor NU sunt bani!

IMPO Construct SRL a fost singurul ofertant și în 2018 a început realizarea proiectării canalizării pluviale. Contractul privind documentațiile tehnice a fost în valoare de 60.600 lei. Pe bugetul actual, Primăria Bistrița NU a prins execuția propriu-zisă și cel mai probabil canalizarea pluvială NU se va realiza nici în acest an.

În fapt, rețelele de utilități apă-canal au fost în proprietatea municipalității, dar printr-o Hotărâre de Consiliu Local au fost donate și acum aparțin Aquabis-ului (societate aflată sub patronajul Consiliului Județean).

Atât Aquabis cât și Primăria Bistrița POT realiza investiții în ce privește rețeaua de canalizare pluvială, dar până acum NU s-a făcut nimic concret și lucrurile sunt tergiversate de la un an la altul…

Citiți și:

 

VIDEO: INCREDIBIL cum arată o zonă din Bistrița Europeană! De 10 ani de zile, administrația locală se câcâie și NU rezolvă o chestie simplă: canalizare pluvială pe Valea Budacului!

 

18 bookmark
3 notes
2402 views
bookmark icon

3 thoughts on “FOTO – VIDEO: Așa arată strada Mihai Viteazul, după fiecare torențială! În ultimii 10 ani, administrația Crețu – PSD n-a fost în stare să realizeze canalizarea pluvială!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.