FOTO/VIDEO: Autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri, trase pe dreapta de polițiștii din Bistrița-Năsăud

 -  -  1097


Poliţiştii din Bistrița-Năsăud au organizat, joi, o acțiune de control pe linie rutieră, vizate fiind autovehiculele destinate transportului de persoane, precum și cele destinate transportului de mărfuri. Aproape 100 de astfel de autovehicule au fost trase pe dreapta și verificate de oamenii legii.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, acțiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și a vizat depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, comise în special de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane.

Pe lângă legalitatea efectuării transportului de persoane, acțiunile polițiștilor au vizat verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse internaționale regulate/speciale. De asemenea, sunt avute în vedere și autovehiculele care efectuează transport în regim taxi din județ”, precizează reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost verificate 93 de autovehicule destinate transportului de persoane și marfă, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 de lei. Dintre acestea, două au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, ciu cu sancțiuni alegându-se conducătorii unor mijloace de transport în comun.

Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și unui conducător auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud

0 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *