FOTO/VIDEO: Bistrița, pregătită de sărbătoare! S-a aprins iluminatul festiv în tot orașul

 -  -  11413


Bistrițeni de toate vârstele au participat, duminică seara, în centrul istoric al municipiului, la aprinderea iluminatului festiv de iarnă și la deschiderea Târgului de Crăciun și a patinoarului sintetic, evenimentele fiind urmate de un spectacol susținut de Gașca Zurli și de un concert susținut de Ducu Bertzi și Florin Săsărman.

În ceea ce privește iluminatul festiv, în zona centrală a orașului au fost amplasate decorațiuni care dau impresia unui tunel de lumini și a fost împodobit și un brad artificial.

Elemente decorative de sărbători au fost amplasate și pe principalele artere de circulație din municipiu, dar și în alte zonele publice din oraș.

Aprinderea iluminatului festiv în tot orașul a fost urmată de un spectacol susținut de Gașca Zurli și de un concert susținut de Ducu Bertzi și Florin Săsărman.

Primăria municipiului Bistrița a alocat anul acesta circa 400.000 de lei pentru iluminatul festiv, sumă dublă decât cea de anul trecut.

Odată cu aprinderea luminițelor festive, administrația locală a dat startul sărbătorilor de iarnă și a deschis și Târgul de Crăciun care se desfășoară în jurul Bisericii Evanghelice, unde au fost amplasate căsuțe în care expozanții comercializează diverse produse.

Vizitatorii vor găsi produse artizanale, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Din oferta târgului nu lipsesc aromele specifice sezonului, de la cozonaci, prăjituri, plăcinte, acadele, turtă dulce şi ciocolată de casă până la vin fiert şi ceaiuri calde. Târgul va rămâne deschis până la data de 31 decembrie.

De asemenea, duminică seara a fost deschis și patinoarul sintetic cu o suprafață de circa 600 de metri pătrați, acesta fiind montat tot în zona centrală a orașului.

În plus, în perioada sărbătorilor de iarnă, în centrul Bistriței vor avea loc spectacole de colinde, după următorul program:

La Bistrița, trecerea în noul an va fi marcată printr-un concert susținut de trupa Cargo și prin focuri de artificii.

1379170cookie-checkFOTO/VIDEO: Bistrița, pregătită de sărbătoare! S-a aprins iluminatul festiv în tot orașul
1 notes
538 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Bistrița, pregătită de sărbătoare! S-a aprins iluminatul festiv în tot orașul

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.