FOTO/VIDEO: Casă mistuită de flăcări la Pinticu; o bătrânică și-a pierdut viața

 -  -  11054


O femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, vineri dimineața, în urma unui incendiu care i-a cuprins casa de pe raza localității Pinticu, comuna Teaca.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a fost observat de către un participant la trafic, care a apelat numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor.

Până la sosirea echipajelor, bărbatul a intrat în interiorul casei, până în locul în care a avut acces. Acesta a găsit o femeie în interior, dar, deși a reușit să o evacueze, din păcate, victima suferise arsuri grave și prezenta leziuni incompatibile cu viața.

Prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teaca, echipajul de pompieri voluntari ajungând în scurt timp la locul indicat. Când au ajuns la fața locului, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta generalizat în încăperea unde dormea femeia, precum și la nivelul prispei. Voluntarii, împreună cu pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința, au reușit să lichideze incendiul în scurt timp.

Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 60 de metri pătrați.

După evacuarea fumului din încăperi și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii, o comisie mixtă, formată din pompieri și polițiști, va stabili cauza probabilă a incendiului.

ACTUALIZARE 1

În urma anchetei de la fața locului, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul sau o scânteie de la o sobă fără acumulare de căldură (metalică).

ACTUALIZARE 2

O anchetă în acest caz a început și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”La primele ore ale dimineții, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu la un imobil din Pinticu. La locul evenimentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care au lichidat incendiul, constatându-se totodată faptul că în urma acestuia, o femeie de 84 de ani proprietara imobilului, a decedat. Polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului și a decesului femeii de 84 de ani”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

1 notes
179 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *