FOTO/VIDEO: Casă nouă pentru DGASPC Bistrița-Năsăud. Investiția s-a ridicat la peste un milion de euro

DGASPC Bistrița-Năsăud

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud s-a mutat în casă nouă, într-o clădire situată pe strada Horea din municipiul Bistrița.

DGASPC Bistrița-Năsăud are un nou sediu, amenajat într-un imobil în care a funcționat internatul Liceului Tehnologic Forestier. Este vorba despre o clădire cu o suprafață generoasă, de peste de 2.500 m².

În urma reabilitării și modernizării fostului internat, în clădire au fost amenajate 58 de birouri, 5 arhive, două săli de ședințe, două cabinete medicale, trei oficii, șase depozite/magazii. Pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități, noul sediu a fost dotat și cu lift.

Lucrările privind reabilitarea și modernizarea clădirii au fost executate de compania SC Record SRL Bistrița, întreaga investiție depășind suma de un milion de euro, fiind realizată cu fonduri provenite din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Această instituție deservește circa 18.000 de persoane cu dizabilități din județul Bistrița-Năsăud, dintre care aproape 1.000 sunt copii.

Inaugurarea noului sediul al DGASPC Bistrița-Năsăud a avut loc miercuri, în prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a conducerii instituției – Delia Rus – director general și Crina Andreica – director adjunct, precum și a personalului.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud spune că noul sediu al DGASPC este ”cel mai modern sediu de acest fel din România”.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/305973130432674/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBS6VifONT7U7hzUKYWTaJaUXCpNaP-pvW1LOyVrZqCS0Kdf_kNGFbdVZr8XOUDNnG3QsJDx3HrXhKg

Până acum, DGASPC Bistrița-Năsăud a funcționat într-o clădire de pe strada Sucevei, care a fost gândită ca un cămin pentru bolnavii de Alzheimer.

One comment

  1. DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI (DGASPC) BISTRIȚA-NĂSĂUD avea un sediu corespunzator in BISTRIȚA, pe Str. Sucevei, Nr. 1-3. Mutarea in noua locatie de pe strada Horea, nr.20, intr-un spatiu mult mai mare trădează intentia cresterii numărului de angajări, desi in sistemul bugetar există prea multi tăietori de frunze la câini . Este bine cunoscut cazul DGASPC Teleorman, unde Liviu Dragnea a pus stăpânire pe un județ și a transformat această instituțe în anexă de partid. Astfel, in anul 2008, DGASPC Teleorman s-a transformat într-un cuib înțesat de rude, prieteni și cunoștințe uniți doar de carnetele de membri ale aceluiași partid. Singurii care nu și-au mai găsit loc în activitatea instituției au fost chiar copiii orfani și copiii proveniți din familii sărace și ajunși în grija statului român. Numărul de angajări făcute pe pile și relații a fost atât de mare încât în cadrul DGASPC s-au creat departamente fictive, care existau doar pe hârtie, dar care aveau organigrama plină. In urma acestor escrocherii, pe 27 mai 2019 Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.