FOTO/VIDEO: Circa 45 de kg de cannabis, ridicate în urma unor percheziții efectuate în Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore

 -  -  1218Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus, la data de 23 august, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri de risc.Față de alte două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

”În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai 2020, inculpații au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza județului Bistrița – Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalații folosite la irigații, fertilizare, dar și pentru cultivare de plante de cannabis în spații închise(26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și 2 aparate de măsurare a intensității curentului electric). Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și 4 săgeți aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

FOTO: DIICOT

0 notes
343 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net