FOTO/VIDEO: Circa 550 de angajați ai Primăriei Bistrița, în frunte cu primarul Ioan Turc, iau parte la acțiunea de ecologizare organizată de municipalitate

 -  - 


Circa 550 de angajați ai Primăriei Bistrița, în frunte cu primarul Ioan Turc, iau parte la acțiunea de ecologizare organizată de municipalitate. Aceasta se desfășoară în mai multe zone importante din oraș, inițiativei alăturându-i-se și simpli cetățeni.

Primarul Ioan Turc, administratorul public Ioan Peteleu, secretarul general al Primăriei Bistrița – Floare Gaftone, dar și mulți alți angajați ai administrației locale acționează în zona Ștefan cel Mare – Petre Ispirescu – General Grigore Bălan – 1 Decembrie.

Sunt circa 550 de oameni din Primărie care participă la acțiunea de ecologizare. Aceasta decurge așa cum am planificat-o. Mai ales în zonele de blocuri sunt și locatari care au coborât și care pun osul la treabă alături de echipele din Primărie. Sunt convins că după această zi, pe de o parte, vom avea orașul mai curat, pe de altă parte, vom da un exemplu de bună practică, vom ajuta și la îmbunătățirea imaginii Primăriei municipiului Bistrița, a oamenilor care lucrează în Primărie. Avem nevoie de respectul bistrițenilor pentru a ne putea face treaba în condiții cât mai bune. (…) Noi adunăm tot ceea ce putem, dar am marcat fiecare loc, am făcut poze pe care le trimitem operatorului de salubritate Supercom SA, în așa fel încât curățenia să se facă impecabil, profesional, cu tot ce înseamnă perimetre, platforme pentru depozitarea gunoaielor, zone din proximitatea locurilor de joacă, spații verzi”, a spus primarul Ioan Turc.

La rândul său, secretarul general al Primăriei Bistrița – Floare Gaftone – a precizat că la acțiune ar trebui să participe toți cei care își doresc un oraș mai frumos.

”Eu cred că trebuie să facem asemenea acțiuni dacă ne dorim un oraș mai frumos și mai prietenos. Domnul primar își dorește o bază de date cu toate neconformitățile urbane, plecând de la o poartă ruginită, un pom care ar trebuie înlocuit și așa mai departe. Din aproape în aproape, ne dorim să intrăm la detalii”, a declarat Floare Gaftone, care a precizat că administrația locală își dorește ca acțiunea de astăzi să fie una care se va repeta.

Totodată, primarul Bistriței a mai spus că administrația locală trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni, acesta fiind și unul dintre motivele care au stat la baza organizării acțiunii de ecologizare.

”Îmi doresc o administrație care să lucreze împreună cu oamenii, îmi doresc să ascultăm vocea oamenilor. Până la urmă, noi suntem în serviciul public și de modul în care oamenii ne percep, cel puțin în ceea ce mă privește, depinde și nivelul meu de mulțumire. Cred că toți oamenii care lucrează alături de mine în Primărie gândesc în această cheie. E important să obținem aprecierea bistrițenilor prin rezultate, prin exemple, prin implicare, pentru că de vorbit putem vorbi și suntem obligați să o facem, dar faptele trebuie să fie în concordanță cu ceea ce spunem”, a mai precizat primarul.

Acțiunea de ecologizare se desfășoară nu doar în municipiul Bistrița, ci și în localitățile Slătinița, Unirea și Viișoara.

ACTUALIZARE

În urma acțiunii, angajații Primăriei Bistrița au adunat circa 780 de saci cu deșeuri.

”Credem că am reușit să dăm un exemplu; 780 de saci cu reziduuri au fost colectați în 2 ore. Demersul nostru de azi se vrea urmat de alte activități menite să încurajeze un mediu ambiant mai curat, un spirit eco urban, o perspectivă mai europeană pentru întreaga comunitate bistrițeană”, a precizat primarul Ioan Turc.

Mai multe imagini de la acțiune găsiți AICI.

VIDEO: Cristian Berari (AS-TV)

Vizualizări 30 

bookmark icon

2 thoughts on “FOTO/VIDEO: Circa 550 de angajați ai Primăriei Bistrița, în frunte cu primarul Ioan Turc, iau parte la acțiunea de ecologizare organizată de municipalitate

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.