FOTO/VIDEO: Cum a ales deputatul Ionuț Simionca să susțină protestul ”#ȘÎEU”? ”Adoptă o autostradă! Și hai să ne construim singuri o țară ca afară!”

 -  -  211


Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a ales să susțină în alt mod protestul ”#ȘÎEU” și nu în cel pe care l-au lansat inițiatorii. Simionca și-a arătat solidaritatea față de protest prin inițierea unui nou proiect legislativ.

”EU, cetățeanul Ionuț Simionca, puteam să îmi arăt sprijinul pentru protestul din 15 martie, la ora 15, ca orice alt cetățean: trăgeam mașina pe dreapta și puneam avariile timp de 15 minute.În schimb, pentru că EU, cetățeanul Ionuț Simionca, sunt și deputat, am hotărât să mă alătur protestului într-un alt fel: să depun la Parlament un proiect legislativ care va permite tuturor cetățenilor și tuturor companiilor să finanțeze, sa pună umărul la construcția de autostrăzi în România” a scris deputatul pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

Este vorba de un proiect care să permită sprijin din partea agenților economici și chiar și a cetățenilor pentru construcția de autostrăzi în România.

Un proiect care să permită firmelor și cetățenilor să redirecționeze o parte din impozitele pe care le plătesc statului către autostrada pe care o doresc. Să vă dau un exemplu: dacă oamenii care se află pe traseul Autostrăzii Nordului, cum ar fi bistrițenii, își doresc construirea acesteia, pot redirecționa 2,5-3% din impozitele plătite către un fond special creat pentru construirea Autostrăzii Nordului!” a explicat deputatul bistrițean.

Ionuț Simionca și-a încheiat mesajul printr-un îndemn: ”Adoptă o autostradă și hai să ne construim singuri o țară ca afară!”

Adoptă o autostradă!Și hai să ne construim singuri o țară ca afară!EU, cetățeanul Ionuț Simionca, puteam să îmi arăt sprijinul pentru protestul din 15 martie, la ora 15, ca orice alt cetățean: trăgeam mașina pe dreapta și puneam avariile timp de 15 minute.În schimb, pentru că EU, cetățeanul Ionuț Simionca, sunt și deputat, am hotărât să mă alătur protestului într-un alt fel: să depun la Parlament un proiect legislativ care va permite tuturor cetățenilor și tuturor companiilor să finanțeze, sa pună umărul la construcția de autostrăzi în România. Este vorba de un proiect care să permită firmelor și cetățenilor să redirecționeze o parte din impozitele pe care le plătesc statului către autostrada pe care o doresc. Să vă dau un exemplu: dacă oamenii care se află pe traseul Autostrăzii Nordului, cum ar fi bistrițenii, își doresc construirea acesteia, pot redirecționa 2,5-3% din impozitele plătite către un fond special creat pentru construirea Autostrăzii Nordului!Adoptă o autostradă și hai să ne construim singuri o țară ca afară!Doamne-ajută!l#șîeu

Publicată de Ionut Simionca pe Vineri, 15 martie 2019

La nivel național, vineri, 15 martie, a avut loc o acțiune amplă de protest față de lipsa autostrăzilor. Timp de 15 minute, de la ora 15:15, susținătorii protestului și-au întrerupt activitatea.

Și la Bistrița au existat susținători ai protestului

Și la nivelul municipiului Bistrița au existat susținători ai protestului, dar acțiunile nu au fost atât de ample ca în alte județe. Totuși, unii șoferi și câțiva agenți economici și-au suspendat activitatea în semn de solidaritate față de protestele de la nivelul întregii țări.

Printre susţinătorii protestului s-au numărat mai multe magazine alimentare, firme de publicitate, dar și un centru spa.

Publicată de Pop Marius pe Vineri, 15 martie 2019

Patronii unui lanţ de magazine care s-au raliat protestului au postat pe pagina de socializare a firmei un mesaj.

“Azi este un moment important pentru noi, pentru comunitatea în care trăim. Vindem de 25 de ani alimente, producem pâine, dar azi trebuie să facem educație civică. Situația străzilor, a șoselelor este de neimaginat, zilnic pier suflete nevinovate în accidente îngrozitoare. Azi, noi, alături de clienții noștri, putem fi solidari acestei cauze, să-i fim alături acestui sucevean extraordinar. Vă așteptăm la cumpărături, dar 15 minute stăm la un dulce și un pahar de suc. Haideți să arătăm că ne pasă, că ne putem privi copiii în ochi și mai târziu“, a fost mesajul transmis.

De asemenea, o cofetăria din Bistrița a susținut acțiunea de protest într-o manieră inedită. A realizat un tort în acest sens.

FOTO/VIDEO: Facebook

21 bookmark
1 notes
473 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Cum a ales deputatul Ionuț Simionca să susțină protestul ”#ȘÎEU”? ”Adoptă o autostradă! Și hai să ne construim singuri o țară ca afară!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.