FOTO/VIDEO: Cum arată heliportul construit pe terasa superioară a SJU Bistrița

 -  -  1980


Lucrările cu privire la amenajarea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița se apropie de final, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

”În 2011 a fost o idee. Apoi s-a transformat în proiect. Acum este pe cale să devină realitate. Stadiul de execuție a lucrărilor a ajuns la 95%, urmând ca după finalizarea acestora să începem procedura de autorizare de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România”, a anunțat Gabriel Lazany.

Lucrările pentru construirea unui heliport la SJU Bistrița au fost demarate în primăvara acestui an, ele fiind executate de asocierea dintre companiile SC Grup Construcții EST SA (lider asociere) și SC ABC DEVELOPMENT AVIATION SRL (asociat). 

Potrivit conducerii SJU Bistrița, heliportul va fi deservit de două ascensoare, un lift urmând să fie conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. 

Întreaga investiție se ridică la 1,5 milioane de euro și este asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Heliportul de la SJU Bistrița este cel de-al treile din țară construit pe terasa unui spital, după cele din București și Oradea.

1 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *