FOTO/VIDEO: Diana Morar – un nou mandat la conducerea Organizației Femeilor Liberale Bistrița-Năsăud. Vezi cu cine va face echipă

 -  - 


Organizația Femeilor Liberale (OFL) Bistrița-Năsăud și-a ales, vineri, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Culturii din Bistrița, noua conducere, în funcția de președinte fiind reconfirmată Diana Morar, deputat în Parlamentul României și avocat de profesie. 

În funcțiile de prim-vicepreședinți au fost alese: Ana Maria Blaga Wechter – medic stomatolog, Creța Ioana Livia – medic stomatolog, Daciana Legendi – profesor și Mioara Gaga-Seica – jurist și consilier local. 

În funcțiile de vicepreședinți au fost desemnate: Cristina Popanton, Claudia Taloș, Violeta Rogozan, Dorina Buia, Doina Cantor, Livia Titieni, Adina Pop, Sorina Câmpan, Doina Hangan, Maria Greabu și Simona Konradi.

Echipei conduse de Diana Morar i se alătură și Doina Sigmirean – secretar general, Gabriela Pop și Mărioara Feldrihan – secretar general adjunct, Loredana Șerbănescu – trezorier și Eleonora Lanțoș – președintele Comisiei de Arbitraj.

Lucrările conferinței au fost conduse de prim-vicepreședintele organizației naționale a Femeilor Liberale, Mihaela Suciu.

Ministrul Sebastian Burduja, invitat de onoare la alegerile Organizației de Femei din PNL BN

La conferința de alegeri a OFL Bistrița-Năsăud au mai participat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, secretarul general adjunct al PNL, Valentin Ștefan, vicepreședinte OFL, Dana Crișan, precum și liderii locali ai PNL Bistrița-Năsăud, în frunte cu președintele organizației județene Ioan Turc.

”Am ţinut foarte mult să fiu astăzi aici în primul rând pentru colega şi prietena mea Diana Morar. Este un om cu totul şi cu totul special. Este un om împreună cu care am trecut prin mai multe clipe interesante, grele, frumoase, în Parlamentul României. Suntem aproape colegi de bancă, dar cert este că am lucrat împreună la foarte multe proiecte de lege. Sunt convins că știți asta, dar vă rog să primiţi asta ca pe o apreciere pe care o fac cu toată inima: este un om care vă reprezintă cu mare cinste în Parlamentul României. Am coiniţiat multe proiecte care și toate aproape au devenit legi și asta datorită Dianei Morar, care le-a scris foarte bine şi cu o seriozitate care o caracterizează. Mă bucur că aveţi un asemenea reprezentant în Parlamentul României, mă bucur că susțineți un asemenea lider dintr-o generaţie care are datoria să schimbe România”, a spus ministrul Sebastian Burduja.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, s-a adresat doamnelor și domnișoarelor prezente în sală și le-a spus acestora că reprezintă o parte importantă din PNL. Acesta a declarat că își dorește mai multe femei pe listele partidului privind candidații la alegerile viitoare.

”În acest județ, femeile liberale reprezintă o parte importantă din PNL și nu spun acest lucru pentru că suntem la o conferință județeană de alegeri. Practic, dacă am încerca să imaginăm o competiție politică din care dumneavoastră ați lipsi, ar fi practic un coșmar. Sunteți solidare, sunteți harnice, perseverente, ne-ați primit întotdeauna foarte bine, și nu numai în campaniile electorale, ci la toate evenimentele la care am participat. (…) Ați fost alături de noi în momente în care nu ne gândeam că vom ajunge totuși pe o culme din punct de vedere al rezultatelor politice. (…) Practic, dumneavoastră ați fost alături de noi și ne-ați dat un suport extraordinar prin participarea în mod direct la activitățile partidului. (…) Am pentru dumneavoastră un mesaj cât se poate de sincer și de direct: vă rog să aveți mai mult curaj. Mergând prin țară, am observat în numeroase locuri că sunt femei – și nu puține – primari. Vreau – și nu spun acest lucru la modul imperativ sau cu lipsă de politețe, ci o spun ferm – femei candidat pentru funcția de primar. Vreau și vrem mai multe femei, mai multe doamne, domnișoare pe listele noastre atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru consiliile locale. Dorim să susținem cât mai multe femei pe toate funcțiile unde eligibilitatea se face pe criterii politice. Doresc să luați aceste lucruri cât se poate de serios și veți observa că, așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, ceea ce am spus s-a întâmplat. Noi nu ne luăm angajamente doare de dragul angajamentelor.  Închei prin a vă mulțumi pentru tot ceea ce ați făcut. Vă doresc sănătate multă, zilele senine, să aveți pace în familii. Un Crăciun binecuvântat și un an mai bun decât toți anii anteriori. Doamne ajută!”, a spus Ioan Turc.

Ioan Turc, despre Diana Morar:” În Parlament este nevoie de avocați buni”

Liderul PNL Bistrița-Năsăud i s-a adresat și Dianei Morar și i-a mulțumit pentru eforul depus în mandatul anterior. ”Diana nu e un om de show. Nu e spectaculoasă prin intervențiile sau declarațiile pe care le face, dar este un om foarte eficient. Este un avocat bun, iar în Parlament este nevoie, în primul rând, de avocați buni. Procesul legislativ are nevoie de oameni cu adevărat competenți. Faptul că Diana Morar a fost și secretar de stat în Ministerul Justiției a ajutat-o foarte mult”, a mai spus Ioan Turc.

La rândul său, Diana Morar a făcut o scurtă trecere în revistă a activității organizației de femei a PNL, mulțumindu-le colegelor pentru că i-au fost alături.

În ultimii ani, noi, femeile liberale, am avut un mandat foarte greu pentru că am avut o misiune foarte grea. În județul  Bistrița-Năsăud, am pornit ca un partid de opoziție pe toate liniile, dar am reușit să câștigăm la toate rundele de alegeri. Acest lucru s-a întâmplat sub coordonarea domnului președinte Ioan Turc, căruia îi adresăm mulțumirile noastre pentru că a știut să ne implice pe fiecare în măsura în care ne-a permis timpul să facem acest lucru. Rezultatele spun totul despre modul în care a fost condusă această filială în ultimii 4 ani”, a spus Diana Morar.

De asemenea, Diana Morar a vorbit și despre obiectivele din noul mandat, unul dintre acestea fiind acela de a lupta pentru proiectul privind introducerea cotelor de gen, inițiativă blocată la Senat.

”România este pe ultimul loc în ceea ce privește reprezentarea femeilor din politică. Din totalul parlamentarilor români, doar 17% sunt femei, în timp ce în Guvern sunt doar două femeie în funcția de ministru. Unii dintre cei care interpretează aceste cifre spun că femeile nu vor să facă politică, dar dovada contrară a acestei afirmații este chiar în această sală. Este însă cât se poate de real că, atunci când intră în politică, femeilor le este foarte greu să ajungă pe listele electorale, că au de luptat cu prejudecăți, iar multe dintre ele se simt descurajate și renunță. (…) Femeile nu sunt susținute în mod corespunzător pentru a ocupa poziții de demnitate publică, de aleși locali și în administrație. (…) Toate aceste lucruri mă determină pe mine, ca parlamentar, să lupt în continuare pentru introducerea cotelor de gen. Susțin acest proiect inițiat de toate doamnele parlamentar din PNL, dar care este blocat la Senat. (…) Este normal ca politicile publice pentru femei să fie făcute de către femei și nu de către bărbați pentru femei. Proiectul trebuie să treacă de Camera Deputaților. Îmi doresc din toată inima ca acest lucru să se întâmple cât mai repede și să vă pot susține pe dumneavoastră pe aceste liste. O să aveți întreaga mea susținere”, a spus Diana Morar.

La conferința Organizației Femeilor Liberale Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj și Camelia Tabără, cea care conduce Organizația Femeilor Social-Democrate Bistrița-Năsăud.

Am răspuns cu plăcere invitației de a fi astăzi alături de dumneavoastră, în primul rând pentru solidaritate de gen și în al doilea rând din respect pentru toate doamnele care în această după-amiază ați ales să fiți prezente în această sală, care ați abandonat calea facilă de a sta acasă și de a chicoti și care ați ales să intrați într-un partid și să vă asumați o familie politică și să vă identificați cu valorile ei. Cred că acesta este primul pas care trebuie făcut către o democrație consistentă și serioasă. Foarte frumos spunea cineva că toată viața e o luptă. Politica e o altă luptă, dar sper să avem înțelepciune ca după 30 și de ani de democrație să o facem cu decență. Mai ales noi femeile trebuie să dăm acest ton, să o facem cu eleganță și fairplay. Competitori politici nu înseamnă dușmani politici și realitatea ultimului an ne-a demonstrat asta. În ciuda faptului că am fost de o parte a electoratului cu abordări diferite, contextul național, contexul global ne obligă să punem umărul împreună pentru mai binele acestei țări. Sper ca proiectul pe care ni l-am propus să îl ducem până la capăt și să fim cu toții mulțumiți că am traversat cu bine o perioadă dificilă. Am venit în fața dumneavoastră să exprim și un gând de simpatie și cumva admirație pentru Diana Morar, pe care o știu de când a intrat în politică. (…) A crescut sănătos și frumos în această comunitate. Am lucrat împreună în Consiliul Local și întotdeauna am apreciat pozițiile pe care le-a luat în calitate de jurist care surprinde virgula și nuanțele care pot schimba sensul unei hotărâri și, nu în ultimul rând, prestația pe care o are în calitate de deputat. E foarte important pentru noi, cei de acasă, să simțim că avem acolo reprezentanți, că cineva se bate pentru noi și din păcate nu toți deputații reușesc asta. Cred că Diana o face cu prisosință. Îi doresc mult succes în continuare!”, a spus Camelia Tabără.

De asemenea, au mai transmis mesaje și prim-vicepreședintele organizației naționale a Femeilor Liberale, Mihaela Suciu, vicepreședintele Organizației Femeilor Liberale, Dana Crișan, subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean, precum și fostul lider politic Ioan Oltean.

Conferința de alegeri a OFL Bistrița-Năsăud s-a desfășurat în prezența femeilor din mai toate organizațiile locale ale PNL Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 128 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.