FOTO/VIDEO: Drum județean din Spermezeu și gospodării din Dobric, inundate în urma unei ploi torențiale

 -  -  14


Un drum județean din comuna Spermezeu și mai multe gospodării din localitatea Dobric (comuna Căianu Mic) au fost inundate, luni seara, în urma unei ploi torenţiale.

În comuna Spermezeu, potrivit primarului Sorin Hognogi, problemele au apărut după ce un pârău – Valea Peșterii – s-a umflat în urma ploii abundente și apa s-a revărsat, fiind inundat Drumul Județean 171, dar și alte drumuri comunale, printre care și drumul care duce spre localitatea Dobricel.

Nu m-am gândit niciodată că pârâul acesta – Valea Peșterii – poate să vină așa de mare. A venit cum nu am crezut că va veni vreodată. (…) Eu în 14 ani nu am prins apa aceasta să iasă în halul acesta. Am mai prins-o, dar nu cum e acum. (…) Într-o perioadă aveam mare problemă cu incendiile și am știut că începând cu luna mai vin ploile, dar a dat mai mult decât ne-am fi așteptat noi. Eu nu am mai văzut să meargă Valea Peșterii așa. (…) Pierderi materiale vom avea, an de an avem astfel de probleme, dar e important că nu sunt pierderi de vieţi omeneşti”, a spus primarul într-un live pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Sorin Hognogi a solicitat intervenția unui buldoexcavator în zonă. ”Încet eliberăm aici şi lucrurile vor intra în normalitate, dar până atunci mai durează un pic”, a adăugat primarul comunei Spermezeu.

De asemenea, probleme au fost și în localitatea Dobric, comuna Căianu Mic, unde mai multe gospodării au fost inundate.

Au fost inundate 45 de gospodării în urma ruperii de nori. De asemenea, a fost inundată curtea Mănăstirii Dobric, cea a Bisericii Penticostale, a şcolii şi a grădiniţei. Apa a făcut prăpăd şi nu vorbim despre o vale ieşită din matcă, ci de o rupere de nori care a făcut ca apa să coboare de pe dealuri peste tot. A rupt un drum asfaltat în câteva locuri. Este o nouă încercare după ce de Paşti au fost inundaţii la Căianu Mic şi Căianu Mare. Şi de această dată, la fel cum am făcut atunci, m-am dus încă din primele momente pentru a fi alături de oamenii greu încercaţi”, a transmis primarul Paul Ştir.

Până luni seara, județul Bistrița-Năsăud s-a aflat sub o atenţionare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.