FOTO/VIDEO: Drumul de la Monor spre Vătava intră în reabilitare. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat!

 -  -  1594


Luni, la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat un nou contract care vizează reabilitarea și modernizarea unui tronson de circa 5 km din DJ 154B, fiind vorba despre porțiunea care leagă localitățile Monor (județul Bistrița-Năsăud) de Vătava (județul Mureș). 

Contractul urmează să se deruleze pe o perioadă de 24 de luni, investiția fiind de circa 10 milioane de lei, adică mai bine de 2 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din bugetul CJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, ”astăzi s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 154B din centrul localității Monor până la limita cu județul Mureș, în zona comunei Vătava. Câștigătorul licitației este asocierea dintre Transilvania Grand Construct (lider), Aqua Parc SRL și Someș Top Grup (proiectare)”.

Începe modernizarea drumului de la Monor la Vătava

Drumul de la Monor (județul Bistrița-Năsăud) spre Vătava (județul Mureș) intră în reabilitare. Este vorba despre o porțiune de circa 5 km de drum, costul investiției fiind de 2,2 milioane de euro. Contractul a fost semnat!https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-drumul-de-la-monor-spre-vatava-intra-in-reabilitare-contractul-pentru-executia-lucrarilor-a-fost-semnat/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 25 noiembrie 2019

Drumul are o lungime de 4,8 km, iar proiectul prevede inclusiv amenajarea podurilor, podețelor și căilor de acces spre proprietăți, precum și a drumurilor laterale. De asemenea, în zonele instabile sunt prevăzute ziduri de susținere din beton armat.

Din cele 24 de luni prevăzute pentru finalizarea lucrărilor, două sunt pentru partea de proiectare, alte două pentru procedura de obținere a autorizațiilor, iar diferența pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Potrivit președintelui CJ Bistrița-Năsăud, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

Referitor la această investiție, primarul comunei Monor, Ioan Cira, a spus: ”visul s-a împlinit acum. După atâta așteptare, după multe critici, uite că la ora actuală am ajuns pentru a se realiza acest proiect”. 

Potrivit administrației județene din Bistrița-Năsăud, aceasta va fi cea de-a cincea rută de legătură cu județul Mureș care va fi modernizată.

0 notes
719 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *