FOTO/VIDEO: După două zile pe drum, cele 17 camioane ale proiectului Camionul de Crăciun au ajuns la destinație. 9 vor rămâne în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  1339


Cele 17 camioane care au pornit în urmă cu două zile din Germania, încărcate cu cadouri de Crăciun pentru copiii care provin din familii nevoiașe, au sosit cu bine la destinație. În seara zilei de 27 decembrie acestea au ajuns în județele în care vor fi împărțite cadouri. În jurul orei 21:00, camioanele au ajuns în municipiul Bistrița.

9 din cele 17 camioane vor rămâne în județul Bistriţa-Năsăud, restul fiind distribuite altor județe, precum Mureș, Sălaj, Cluj, Sibiu, Maramureș și Suceava.

În ceea ce privește cadourile destinate copiilor din Bistrița-Năsăud, acestea vor fi distribuite începând de astăzi, 28 decembrie, cu precădere în localitățile traversate de drumul Via Transilvanica.

Scopul acțiunii ”Camionul de Crăciun” este de a încuraja practicarea voluntariatului în rândul populației școlare din mediul rural, prin participarea ulterioară la diverse acțiuni organizate la nivelul comunității locale care vizează astfel implicarea activă a elevilor în viața comunității.

De asemenea, și anul acesta Asociația Tășuleasa Social, în parteneriat cu organizația Die Johanniter Unfall Hilfe vor ajunge și în Republica Moldova, însă, în continuare este nevoie de sprijin pentru a aduce bucurii și pe chipurile copiilor din Basarabia.

Anul trecut am fost prima dată și în Basarabia, în Raionul Glodeni cu un camion, împărțind bucurie la circa 1200 de copii. Anul acesta dorim să ne întoarcem cu 2 camioane la acești copii, dar în același timp am dori să vedem dacă în acești ani, în încercarea noastră de a schimba ceva în jur, chiar am reușit. De aceea, în colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: “cadou de Crăciun pentru Basarabia”. Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX. Aceleași date bancare se pot găsi și pe site-ul www.tasuleasasocial.ro. Cât de frumos e să primești, oare cum e să dăruiești?” spun reprezentanții Tășuseala Social.

Primele 10 pachete pentru copiii din Basarabia au fost cumpărate de Tibi Ușeriu.

Acesta este cel de-al 25-lea an în care organizația Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. derulează acțiunea „Camionul de Crăciun” şi cel de-al 16-lea în care partener este Asociația Tășuleasa Social.

ACTUALIZARE

Ședința tehnică a fost organizată în această dimineață, acțiunea ”Camionul de Crăciun 2018” este pregătită, iar camioanele gata să pornească deja către copii. În fiecare camion sunt 1.200 de pachete.

Ca în fiecare an, jandarmi, pompieri și polițiști, dar și câțiva reprezentanți ai autorităților din Bistrița-Năsăud participă la acțiune, printre aceștia prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț și inspectorul școlar general Camelia Tabără.

LIVE! Camionul de Craciun 2018 a pornit, deja, la 6:30, catre copiii din mai multe judete. Ultimele camioane pornesc imediat!

Publicată de Tasuleasa Social pe Joi, 27 decembrie 2018

FOTO/VIDEO: Facebook – Tășuleasa Social

0 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.