FOTO/VIDEO: După polițiști, și jandarmii participă la cursuri de prim ajutor

După polițiști, și jandarmii din Bistrița-Năsăud participă la cursuri de prim ajutor, în așa fel încât să poată veni în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie. 

Jandarmii sunt instruiți de către cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud, în serii a câte maximum 16 persoane, timp de două zile pe serie, activitățile fiind conduse de către un asistent medical principal (coordonator SMURD), împreună cu un paramedic”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

La aceste cursuri participă cadre operative încadrate la structurile ordine publică, pază, precum și jandarmerie montană.

La finalul cursului, jandarmii vor susține o testare și ulterior vor primi o adeverință care atestă parcurgerea acestuia.

”În diferite situații operative, în calitate de respondenți la evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, până la sosirea personalului specializat în acordarea asistenței medicale de urgență, jandarmii pot contribui astfel la salvarea de vieți omenești, prin acordarea primului ajutor de bază victimelor”, a mai precizat Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Reamintim că și la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistrița-Năsăud au început cursurile de acordare a primului ajutor la care participă, cu prioritate, poliţiştii din structurile operative.

FOTO/VIDEO: Poliţiştii participă la cursuri de prim ajutor pentru a putea veni în sprijinul cetăţenilor