FOTO/VIDEO: Elicopterul SMURD, solicitat să intervină în sprijinul salvatorilor din Bistrița-Năsăud

 -  -  11119


Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină în sprijinul echipajelor din județul Bistrița-Năsăud, care încearcă să salveze viața unui bărbat care a căzut într-un pârâu din zona localității Colibița.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incidentul s-a produs în zona Izvorul Zânelor, localitatea Mița-Colibița.

Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost scoasă din apă și, din primele date, se pare că este inconștientă.

Un medic aflat în zonă îi acordă primul ajutor (manevre specifice). Din datele pe care le avem victima este cu respirație. Au fost alocate la caz echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Jibou”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE

Din fericire, bărbatul a fost salvat.

”Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator în apă. Din fericire, interventia promptă a medicului (aflat în zonă, in timpul liber) a fost vitală. Acesta a reușit, în urma manevrelor aplicate sa scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului. Echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a preluat pacientul constient, cooperant, în stare de hipotermie. Bărbatul a fost stabilizat și pregătit pentru a fi transportat pe calea aerului de către echipajul care încadrează elicopterul SMURD la o clinica de specialitate din municipiul Cluj-Napoca”, a mai precizat Marius Rus.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

1 notes
244 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *