Din Bistrita

FOTO/VIDEO: Emoții și lacrimi la festivitatea de absolvire a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița

 -  - 


Clopoțelul a sunat pentru ultima oară și pentru cei peste 200 de elevi ai claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, unul dintre liceele de elită din municipiu. Și aceștia și-au luat rămas bun de la anii de liceu, de la profesorii care le-au îndrumat pașii, dar și de la colegii alături de care au petrecut patru ani.

Festivitatea de absolvire a ciclului liceal a avut loc în sala de sport a unității de învățământ, într-un cadru restrâns, aceasta desfășurându-se cu respectarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

În deschiderea festivității a fost intonat Imnul Național al României, după care directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, prof. Suzana Gălățan, le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți – profesori și elevi.

Onorați profesori, dragi absolvenți, am ajuns să reușim să organizăm încă o festivitate în această sală frumoasă. Cu voi aici, îmbrăcați în robe, arătăm magic. (…) Și pentru noi, și pentru voi, timpul a fost nemilos. Au trecut foarte repede, au trecut precum o clipă 4 ani în care ați fost ai noștri, ați fost elevii Colegiului Național Liviu Rebreanu. Au trecut 4 ani pe care voi, prin tinerețea și prin frumusețea sufletului vostru, i-ați făcut frumoși. Acest moment reprezintă de fapt o încununare a muncii pe care ați depus-o în cei patru ani în care ați fost alături de noi și vă mulțumim că, atunci când a fost momentul alegerii, ați ales Rebreanu. Ne simțim împliniți alături de voi, ne-am bucurat de fiecare realizare a voastră, de fiecare moment pe care l-am trăit împreună, fie că a fost plin de fericire, fie că a fost un moment în care ați avut nevoie de sprijin, de ajutor. Vă mai amintiți de copilul care alerga pe coridoarele CNLR, copilul care s-a învoit cu trei minute înainte de suna pentru a ajunge printre primii la subsol pentru o coroniță fierbinte? Nu o să uitați niciodată aceste momente. Și acum este tot un moment al coronițelor, dar altfel de coronițe, galben cu albastru, făcute din flori, pentru fiecare dintre voi. A sosit acel moment în care ați ajuns să fiți Michelangelo al propriilor voastre vieți. Dragii mei, aveți grijă ca omul pe care îl sculptați acum să fie pur, să fie generos și întoarceți bunătatea cu care v-au crescut părinții voștri, v-au educat și v-am îndrumat profesorii. Sunteți o generație de tineri deosebiți, cu o capacitate mare de învățare și ați dat dovadă și de o capacitate mare de adaptare, generație care, pe parcursul a doi ani de liceu, a avut parte de evenimente pe care nu și le dorește nimeni. Online sau offline, ne-am adaptat de la un moment la altul și ați ascultat foarte bine. Ne-ați făcut mândri și ne veți face în continuare cu fiecare rezultate ale voastre. (…) Trebuie să vă aplaudăm pe toți deoarece munca pe care ați depus-o ca să ajungeți până aici, cu toate olimpiadele, concursurile, cu toate notele de 10, merită acest lucru. (…) Nu vă vom uita și o să rămâneți veșnic în Cartea Colegiului Național Liviu Rebreanu. Dragi elevi, tot ce ați trăit și ați realizat în această școală, toate prieteniile, toate zâmbetele, îmbrățișările nu se vor opri aici. Veți pleca cu acest bagaj în mână și îl veți purta cu voi toată viața. Sunteți o bucățică din Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița. (…) Mulțumesc colegilor mei pentru tot efortul depus, pentru toate investițiile făcute în această perioadă pentru a atinge obiectivele lecțiilor și a continua pregătirea pentru examene. Știu, nu v-a fost ușor, dar ați dat dovadă de multă dăruire. Vă mulțumesc! Dragi elevi, vă mulțumesc și vouă! (…) Vă urez să aveți mult succes, baftă la toate examenele care vă așteaptă. Îndrăzniți să credeți în viitorul vostru! Construiți-l cu încredere!”, le-a transmis proaspeților absolvenți directorul Colegiului, prof. Suzana Gălățan.

Ulterior, diriginții claselor a XII-a au rostit fiecare câteva cuvinte și s-au adresat elevilor cărora le-au îndrumat pașii în cei 4 ani de liceu.

În timpul festivității s-au acordat premii, precum și diplome de merit elevilor cu rezultate bune, iar șefa promoției 2017 – 2021 a transmis un mesaj absolvenților.

La finalul festivității, imnul CNLR a răsunat în interpretarea rebrenistului Flavius Buzilă.

Întreaga festivitate a fost transmisă online, pe pagina de Facebook a CNLR: 

99 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.