Ultimele noutati

FOTO – VIDEO: Exercițiu de forță al PSD- iștilor, pe zona controlată de Nicu Moldovan. La 50 de ani de la înființarea orașului Beclean s-au acordat zeci de diplome de excelență! 3 NOI cetățeni de onoare: George Maior fost șef SRI, acum ambasador SUA, milionarul Dan Steel Vasile și preotului Giurgiuca!

Orașul Beclean a sărbătorit 50 de ani de la înființare. Cu această ocazie, primarul Nicolae Moldovan a organizat o serie de evenimente la care a invitat primarii din zonă, liderii din PSD și o serie de șefi de instituții care s-au născut în Beclean. La eveniment au participat funcționari publici, preoți, politicieni și absolut toți au primit diplome de excelență.

Sediul Primăriei Beclean a fost arhiplin la acest eveniment au participat câteva sute de beclenari, veniți pe bază de invitație!

 

Radu Moldovan i-a ridicat-o la fileu și i-a propus primarului să construiască o Casă de Cultură! Nicu Moldovan are deja proiectul și pregătește o surpriză: o sală de 4 MILIOANE de euro, cum n-a mai văzut Valea Someșului!

De la microfon, președintele Consiliului Județean, care este și el cetățean de onoare, i-a spus lui Nicu Moldovan că orașului Beclean îi mai lipsește un obiectiv ultra-necesar: o Casă de Cultură! A fost mingea ridicată la fileu  pentru primarul care are un proiect în acest sens!

“Nu am știut că la 50 de ani o să se ridice această problemă, dar am lăsat mai la urmă acest edificiu. Avem cel mai avansat în fază de proiect tehnic … din toată regiunea nord-vest: Centrul Culturall Liviu Rebreanu: 4 milioane de euro… vă dați seama în cel mai spațios loc, în spatele Pieței Mari și o să fiți invidios, d-voastră ca cetățean sigur, nu… dar mulți o să fie invidioși pe Casa de Cultură pe care o s-o aibă Becleanul !” – a declarat Nicolae Moldovan.

https://youtu.be/BAk8u_p9gDM

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a primit o diplomă de excelență din partea primarului de Beclean și i-a dat a schimb o DIPLOMĂ aniversară, din partea județului… “pentru un partener de bază al Consiliului Județean în pentru dezvoltarea turismului și economiei județului!”

Radu Moldovan a ținut musai să precizeze și a preluat discursul lui Maior senior… cu aluzie la un sistem paralel care dezbină români!

“Mi-aș dori foarte mult ca Bunul Dumnezeu să dea cu mult mai multă înțelepciune poporului român, măcar în momente de asemenea anvergură cum este în acest an. Din păcate în momentul de față societatea în care trăim este extrem de dezbinată, extrem de manipulată și se cheltuie foarte multe energii în scop negativ și și cred că lucrurile astea NU se întâmplă fără a fi gândite în anumite laboratoare… Și poate măcar noi, aici cred că măcar noi, cei de aici începând din Beclean așa continuând cu întregul județ Bistrița-Năsăud cum am dat dovadă de fiecare dată înțelepciune o putem face pentru a dezvolta comunitățile pe care le administrăm și pentru a putea face viața oamenilor un pic mai bună! La mulți ani Beclean, la mulți ani tuturor… Bunul Dumnezeu să binecuvânteze România și pe români! Doamne-ajută!” – a spus șeful filialei PSD.

 

 

Ministrul Ioan Deneș a avut o apariție la el acasă și un discurs plin de emoție!

“Aș mai adăuga încă 10.000 de oameni de onoare… pentru că pe fiecare dintre d-voastră vă cunosc de 43 de ani și vreau să vă spun că acest oraș NU are numai un  primar destoinici ci are și.. dacă primarul împreună cu comunitatea fac efort împreună. Și pentru aceasta sunt mândru că sunt beclenar. E un singur loc, ca județ unde mă simt acasă și acesta este judțeul BN și o singură localitate unde mă simt acasă și acesta este orașul Beclean . Acest oraș a dat totul pentru mine!

Mi-ați arătat că într-un oraș mic ne putem dezvolta personalitățile și putem cuceri orice înălțime aparent nepermisă sau neatinsă, cum cred unii… de cineva dintr-un oraș ca Beclean! NU este așa! Orice e posibil dacă înțelegi foarte bine ce te-au învățat cei care te-au format ca om. Ați dat totul pentru mine… a venit momentul să dau și eu totul pentru voi, dragii mei beclenari… Așa că acolo unde sunt… în această responsabilitate efemeră cum este viața, vreau să vă spun că atunci când îmi voi termina această responsabilitate enormă de a gestiona și administra un minister… când mă voi întâlni cu d-voastră pe stradă, vreau să vă privesc în ochi și din ochii d-voastră să văd acel răspuns: ai făcut ce trebuia pentru oamenii acestei țări. Închei și îndrăznesc să spun că în acest an împlinesc 50 de ani. M-am născut deodată cu nașterea orașului Beclean!” – a declarat ministrul Ioan Deneș.

Mitropolitul Andrei e cetățean de onoare al Becleanului și a primit diplomă de excelență! Înaltul a lipsit de la acest eveniment, iar protopopul Dâmbu i-a ridicat diploma!

Deputatul Ionuț Simionca a avut un discurs patriotic și a amintit de Unirea cu Republica Moldova, despre cei 4 milioane de frați de peste Prut!

 

“Eu cred că la felul în care crește Becleanul ar putea să devină un viitor municipiu, al doilea municipiu al județului: pentru că în Beclean sunt firme, oameni din mediul privat care investesc,  o administrație care-i deschisă acestui mediu privat care oferă locuri de muncă, iar unde-s locuri de muncă e este forță de cumpărare, iar unde e forță de cumpărare se poate construi.” – a completat Ionuț Simionca.

“Noi, Partidul Mișcarea Populară ne-am propus un proiect de țară: reunirea cu Molodva!. SĂ NU uităm că avem 4 milioane de frați în Basarabia… români care își doresc să se întoarcă acasă, își doresc să mai fie odată România Mare, România care a fost acum 100 de ani și cred că responsabilitatea noastră politică este să vedem cum putem să facem aceste lucruri, cum se pot înfăptui… și undeva, cum ați rămas d-voastră în istorie d-le primar, cu cu lucrurile frumoase care le faceți în Beclean… așa să rămână și în România și  la 100 de ani să aniversăm reunirea cu Moldova. Să aveți forță de muncă… să vă dea Dumnezeu înțelepciune, să fiți uniți și să fiți deschiși și să faceți ce e mai bine pentru comunitățile d-voastră. Vă mulumesc,  La Mulți ani Beclean, La Mulți ani România!  ” – a declarat Ionuț Simionca!

A mai vorbit Ioan Turc, președintele PNL care a accentuat că reprezintă partidul NAȚIONAL liberal, partid care a avut un rol important la Marea Unire. Turc a vorbit de mediul de afaceri al Becleanului și i-a amintit lui Nicu Moldovan că e obligatoriu să realizeze centura orașului. Președintele PNL s-a declarat onorat că a avut prilejul să fie prezent la colocviul susținut de profesorul Liviu Maior … “cu un conținut cu totul și cu totul deosebit! “

Diplome de execelență pentru toată LUMEA! Liderii comunității din Beclean au fost premiați de primar!

Primarul Nicolae Moldovan a oferit câteva zeci de diplome de excelență către primarii din localitățile apropiate Becleanului, către șefii de instituții care aveau legătură cu Becleanul, cum ar fi Ioan Bodescu ( fost șef al Inspectoratului de Poliție, originar din Salva), Constantin Florea (șeful de la ISU, născut la Beclean), Ioan Furnea (șeful de la Jandarmi beclenar și el). A dat diplome funcționarilor, preoților ortodocși, greco-catolici, oamenilor de afaceri care au derulat contracte publice… tuturor celor care au avut o legătură oricât de neînsemnată cu orașul Beclean.

La final, invitații lui Nicolae Moldovan au participat la o petrecere organizată la Restaurant Ozana.

Nicu Moldovan e-n campanie continuă și controlează Becleanul la toate nivelurile. Rețeta sa e folosită și de ceilalți lideri ai PSD care încearcă pe-același model să fie populari și “să aibă grijă de toată lumea”, prin diplome, mici-atenții, băgări în seamă, premii de excelență și diferite alte metode subtile de a crește-n popularitate și a bloca orice posibil val de opoziție…
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita