FOTO/VIDEO: Explozii controlate pentru distrugerea unui zăpor de circa 1 km

 -  -  1329


Pirotehniştii bistriţeni au executat, luni, şase explozii controlate, pentru a distruge un zăpor de circa un kilometru, format pe râul Rebra.

 

În urma intervenției au fost create canale de scurgere a apei şi vor fi deblocate formaţiunile de gheaţă.

Potrivit Inspetcoratului Județean pentru Situații de Uregnță Bistrița-Năsăud, intervenţia a fost făcută la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Rebra. ”Nu sunt inundate gospodării sau terenuri agricole, acţionându-se preventiv pentru a înlătura pericolul”, precizează reprezentanții ISU B-N.

ACTUALIZARE

Misiunea pirotehniştilor bistrițeni continuă și marți, în localitatea Rebra. ”Ieri au fost executate în total 7 explozii controlate, iar zăporul s-a deplasat circa 200 m. Peste noapte Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rebra a monitorizat în permanență situația din teren, iar în această dimineață pirotehniştii bistrițeni, alături de autoritățile publice locale vor continua misiunea cu caracter preventiv, pentru a crea canale de scurgere a apei. Deocamdată debitul râului este scăzut, canalele create în urma exploziilor controlate și a intervenției unui buldoexcavator a CLSU Rebra au ca scop facilitarea scurgerii apei pentru a evita inundarea zonei din apropiere” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU B-N.

FOTO/VIDEO: ISU B-N

0 notes
54 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.