FOTO/VIDEO: Femeie căreia i s-a făcut rău în timp ce se afla la biserică, preluată de un elicopter SMURD

 -  -  1146


O femeie căreia i s-a făcut rău în timp ce se afla la biserică a fost salvată datorită intervenției rapide a unei persoane care o însoțea și care, la sfatul operatorului 112, a aplicat manevre de resuscitare. Ulterior, pacienta a fost stabilizată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud și a preluată de un elicopter SMURD.

Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, incidentul s-a produs pe raza localității Șieuț.

”Pacienta a participat la slujba bisericească, de unde a ieșit în momentul în care a simțit că îi era rău. Și-a pierdut conștiența brusc, pe stradă, fiind prinsă din cădere de o persoană care o însoțea și care a sunat la 112”, au precizat reprezentanții SAJ Bistrița-Năsăud.

Din detaliile furnizate de apelant, operatorul de la 112 a concluzionat că există posibilitatea ca femeia să fie fără funcții vitale, drept pentru care s-a recomandat începerea resuscitării de către persoanele din anturaj. Operatorul de la 112 a oferit sprijin pentru efectuarea protocolului de resuscitare, demers continuat până la sosirea unui echipaj medical.

Echipajul de Ambulanță ajuns la fața locului a continuat măsurile de resuscitare începute de aparținători și la scurt timp pacienta și-a reluat funcțiile vitale.

În sprijin a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mures, pacienta fiind transferată la o clinică specializată în cardiologie din Târgu Mures.

”Acest caz este un bun exemplu despre cât de importantă este acordarea primului ajutor de bază în primele minute de la pierderea conștienței si absența funcțiilor vitale. Începerea manevrelor de resuscitare în scurt timp cresc semnificativ șansele pacientului la viață”, au adăugat reprezentanții SAJ Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: SAJ Bistrița-Năsăud

0 notes
271 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *