FOTO/VIDEO: Filtre la trecerile la nivel cu calea ferată din Bistrița-Năsăud. 40 de polițiști, în teren

 -  -  1552


 

Poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, acționează la această oră în zona mai multor treceri la nivel cu calea ferată din județul Bistrița-Năsăud, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie.

Astfel, 40 de polițiști de la Transporturi, Rutieră și Ordine Publică acționează în 9 puncte din județ și monitorizează traficul în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, acțiunea intitulată ”Atenție la tren” este una care se desfășoară la nivelul întregii țări și are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Acțiunea ”Atenție la tren”

Poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, acționează la această oră în zona mai multor treceri la nivel cu calea ferată din județul Bistrița-Năsăud, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 16 octombrie 2019

Șoferii care sunt prinși de oamenii legii că nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere din zona trecerilor la nivel cu calea ferată se vor alege cu sancțiuni. Astfel, spre exemplu, cei care nu opresc la trecerile prevăzute cu indicatoare rutiere se pot alege cu o amendă de 870 de lei și 6 puncte de penalizare.

Din analiza făcută de polițiști în perioada primelor nouă luni din anul 2019, reiese că în acest interval au fost aplicate peste 100 de sancțiuni celor care au fost prinși nerespectând prevederile legale în vigoare.

În plus, în același interval, în Bistrița-Năsăud au avut loc 7 accidente produse la  trecerile la nivel cu calea ferată. Două dintre acestea s-au soldat cu victime omenești și chiar decesul unor persoane, fiind vorba despre 5 victime și două persoane decedate. În celelalte 5 accidente produse la trecerile la nivel cu calea ferată au fost înregistrate doar pagube materiale.

Polițiștii reamintesc prevederile legale care se aplică la trecerea la nivel cu calea ferată. Astfel, la articolul 138, Codul Rutier prevede că un conducător de vehicul este obligat să oprească atunci când:

  • barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau ridicare;
  • semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
  • întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.
0 notes
677 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *