FOTO/VIDEO: Gala Excelenței 2021. Olimpicii județului, premiați

 -  -  1055


Centrul Judeţean de Excelenţă Bistriţa-Năsăud i-a premiat, joi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, pe elevii care au frecventat cursurile acestei instituţii de învăţământ și care au obținut rezultate remarcabile la competițiile desfășurate în anul școlar 2020 – 2021.

Directorul Centrului Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, prof. Monica Sas, a ținut să îi felicite pe copiii care, în ciuda unui an extrem de dificil, s-au descurcat de minune la competițiile la care au participat.

”Nu trebuie să vă spunem că a fost un an extrem de dificil și foarte greu pentru toată lumea, dar câteva asociații profesionale și societăți științifice s-au mobilizat și au organizat câteva competiții pentru a le da de lucru minților acestor copii deosebiți. A fost o pauză anul trecut (…) și ne-a lăsat cu un gust amar, cu un an neîmplinit. Anul acesta, din toamnă, văzând ce se întâmplă, ne-am gândit că nu mai putem lăsa lucrurile tot așa. Atunci, într-un fel sau altul, am reușit să continuăm activitatea de pregătire a copiilor. Copiii au reușit să obțină rezultate deosebite la competițiile care s-au organizat. (…) Noi nu am putut decât să le fim alături de ei, să îi sprijinim și să le oferim o șansă ca mintea lor să continue să producă, să fie creativă și să dea randament”, a declarat prof. Monica Sas.

La eveniment au luat parte și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, fostul director al Centrului Județean de Excelență, prof. Constantin Rus, și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, fiecare dintre aceștia oferind diplome copiilor.

De asemenea, alături de tineri au fost prezenți profesorii care i-au îndrumat, precum și părinți, rude sau apropiați.

”Ați făcut o muncă deosebită în acest an. A fost un an foarte greu pentru toată lumea și cinste profesorilor că nu au coborât ștacheta și au continuat totuși această activitate de excelență”, a precizat Camelia Tabără.

La rândul său, primarul Bistriţei, Ioan Turc, i-a felicitat pe olimpici.

”Dragi copii, vă doresc să învățați la cele mai bune școli din țară și din lume, dar să reveniți acasă pentru că sunteți cea mai mare avere a noastră”, le-a transmis tinerilor Ioan Turc.

Centrul Judeţean de Excelenţă Bistriţa-Năsăud i-a premiat pe elevii care au obținut rezultate bune la diferite discipline, precum Matematică, Fizică, Chimie, Informatică, Istorie, Limba engleză, Limba franceză, Limba italiană și altele.

0 notes
180 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *