FOTO/VIDEO: Grup infracțional specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune, destructurat de polițiști

 -  -  1047


Polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor de criminalitate economică au efectuat nouă percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, Timiș și Bihor, scopul acțiunilor fiind de a destructura un grup infracțional format din persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Perchezițiile au vizat documentarea activității infracționale într-un dosar complex de natură economică, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor fiind de peste 818.000 de lei. Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2019 și până în prezent, un tânăr de 24 de ani, din Cociu, administrator al unor societăți comerciale, împreună cu alte patru persoane din Bistrița-Năsăud și Bihor, ar fi indus în eroare 21 de persoane prin folosirea unor nume, calități mincinoase și mijloace frauduloase, prezentând fapte neadevărate în legătură cu producția, comercializarea, distribuirea și vânzarea unor utilaje de tip prese pentru producția de peleți, bricheți și hrană de animale. Totodată, ar fi promis derularea unor relații contractuale de tip franciză care nu au fost respectate”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente contabile și înscrisuri, precum și plăcuțe metalice folosite la indicarea datelor tehnice ale echipamentelor.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate o armă de tip airsoft, telefoane mobile și cartelele aferente, carduri, stick-uri de memorie și laptopuri. Tot la percheziții, au fost ridicate 60 de monede și lingouri din argint, sumele de 2.150 de euro și 7.000 de lei, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În urma audierilor, un bărbat de 24 de ani din Cociu și un altul de 37 de ani din Oradea au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 18 noiembrie, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Acțiuni Speciale și polițiștilor de la serviciile de Investigații Criminale, Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Ordine Publică și Criminalistic din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Inspectoratelor de poliție Județene Timiș și Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

1369170cookie-checkFOTO/VIDEO: Grup infracțional specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune, destructurat de polițiști
0 notes
172 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.