FOTO/VIDEO: Iarnă în toată regula în Pasul Tihuța. S-a depus un strat consistent de zăpadă

 -  -  4


La această oră, în Pasul Tihuța ninge abundent și viscolește cu putere. În zonă s-a depus un strat consistent de zăpadă, motiv pentru care a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire.

Potrivit șefului Secției Drumuri Naționale Bistrița, ing. Alexandru Slavita, stratul de zăpadă din zona Pasului Tihuța este de circa 15 cm.

E viscol în Pasul Tihuța, în zona unde este eoliana, între km 111-113. Am scos autofreza să facem lărgiri pe partea carosabilă. A nins toată noaptea. S-a depus un strat de circa 15 cm de zăpadă”, a declarat Alexandru Slavita pentru Ziar de Bistrița.

Polițistii Serviciului Rutier sunt în zonă, dirijează traficul rutier acolo unde este cazul și recomandă șoferilor să circule cu maximă prudență întrucât sunt porțiuni unde zăpada viscolită blochează partea carosabilă.

La această oră, în Pasul Tihuța ninge abundent și viscolește cu putere. În zonă s-a depus un strat consistent de zăpadă, motiv pentru care a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire.https://www.ziardebistrita.ro/iarna-in-toata-regula-in-pasul-tihuta-s-a-depus-un-strat-consistent-de-zapada/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 23 martie 2020

Șeful SDN Bistrița a mai completat că în aceste zile s-a intervenit cu material antiderapant pe toate drumurile naționale din județul Bistrița-Năsăud: DN 17, DN 17C, DN 17D, DN 15A.

Zilele acestea am acționat cu material antiderapant în tot județul – și în Dealul Ștefăniței, pe Rodna, pe Dealul Târgului și pe Dealul Herinei, la Teaca. S-a intervenit pentru a preveni formarea poleiului”, a mai spus Alexandru Slavita.

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județ este valabil până la data de 30 martie, însă, ing. Alexandru Slavita afirmă că acesta poate fi prelungit în cazul în care va fi necesar acest lucru.

Încă de luni dimineața, Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că pe mai multe artere rutiere din țară se circulă în condiții de iarnă.

FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud

4 recommended
0 notes
273 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *