Din Bistrita

FOTO/VIDEO: Început de an universitar la extensiile din Bistrița ale universităților ”Tehnică” și ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

 -  - 


Un nou an universitar a debutat luni, 3 octombrie, la Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca și la Extensia din municipiu a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. 

Festivitatea de deschidere a anului universitar la Extensia Bistrița a Universității  Tehnice din Cluj-Napoca a avut loc în noul sediu de pe pietonalul Liviu Rebreanu, în prezența primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc, a cadrelor didactice și a studenților.

Directorul Extensiei Bistrița a UTCN, prof. dr. ing. Virgil Ispas, a precizat că un număr total de 372 de studenți încep cursurile în noul an universitar, dintre care 151 sunt înscriși în anul întâi de studiu.

Studenții vor fi îndrumați de 12 cadre didactice din Bistrița și de alți 93 de profesori universitari care vor veni din Cluj-Napoca.

În prezent, la Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca există patru specializări – Robotică, Inginerie economică, Inginerie medicală și Inginerie industrială.

Prof. dr. ing. Virgil Ispas a mai precizat că, la Bistrița, noul an universitar începe într-o clădire recent reabilitată și dotată cu echipamente moderne, valoarea totală a investiției în modernizarea clădirii din zona centrală a municipiului ridicându-se la circa 2,2 milioane de euro, mare parte din sumă provenind din fonduri europene.

Și primarul Bistriței, Ioan Turc, le-a urat succes în noul an universitar studenților.

Prezența Universității Tehnice la Bistrița reprezintă un avantaj mare pentru oraș, la fel cum un mare avantaj îl reprezintă și prezența celorlalte universități. Mediul economic are nevoie de voi, iar voi aveți nevoie de mediul economic. Eu locuiesc aici în zona centrală și voi avea privilegiul de a vă vedea. Știu că ați venit aici pentru a studia, dar știu că veți umple și terasele din apropiere. Să o faceți cu încredere și cu bucurie pentru că timpul trece. Sunt ani frumoși aceștia pe care îi trăiți acum și trebuie să vă bucurați de viață. Anul trecut, le-am spus colegilor voștri că orașul va deveni un șantier. Acum vă spun vouă că orașul este un șantier și va deveni un șantier și mai mare, dar în 2-3 ani Bistrița va deveni unul dintre cele mai frumoase orașe din această țară. Va fi un oraș în care va fi cu adevărat frumos să trăiți pentru că aici veți avea absolut toate facilitățile pe care vi le doriți. Și pe zona de infrastructură, și pe componentă culturală, de divertisment, de sport. Deci ați ales bine. Vă felicit, îi felicit și pe părinții voștri care poate au avut un cuvânt de spus. Rămâneți la Bistrița, sunteți exact acolo unde trebuie! Succes!”, a spus primarul Ioan Turc.

La Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, festivitatea de deschidere a noului an universitar a avut loc tot luni, în Aula Magna, la eveniment luând reprezentanți ai autorităților locale, printre care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, subprefectul județului, Ioan Zăgrean, și primarul Bistriței, Ioan Turc, dar și cadre didactice și studenți. Peste 500 de studenți vor studia la Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. 

FOTO: Facebook – Eduard Schuster
FOTO: Facebook – Casian Popa

192 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Început de an universitar la extensiile din Bistrița ale universităților ”Tehnică” și ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.