FOTO/VIDEO: Instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, în faţa a 500 de elevi de la Colegiul Național Liviu Rebreanu

 -  -  15738 

Jandarmii, poliţiştii, pompierii, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, ai Centrului Antidrog şi cei ai Serviciului Anticorupţie Bistriţa au fost prezenţi miercuri, 5 iunie 2019, în mijlocul celor circa 500 de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu Bistriţa.

Elevii au avut posibilitatea să afle direct de la sursă informații utile despre actvitățile și misiunile în care sunt implicați angajații MAI.

După prezentarea atribuţiilor fiecărei instituţii, a urmat în curtea liceului expunerea materialelor din dotarea fiecăreia, pe ateliere specifice: Pompieri-SMURD, Jandarmerie şi Poliţie.

Exercițiu demonstrativ, în cadrul campaniei ➡️ #MAI aproape pentru siguranța cetățenilor!

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Miercuri, 5 iunie 2019

Poliţiştii au prezentat în faţa elevilor şi un exerciţiu demonstrativ de recuperare a unor ostatici, iar angajații Antidrog le-au oferit elevilor posibilitatea de a proba ochelarii care simulează efectele consumului de stupefiante.

Prezenţa reprezentanţilor instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne în unităţile de învăţământ are loc în cadrul campaniei M.A.I. aproape pentru siguranţa cetăţeanului, care se derulează la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Campania este iniţiată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi reuneşte toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judeţean. Scopul acesteia este creşterea gradului de siguranţă prin informarea tinerilor, elevi de liceu cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului.

În cadrul acestei campanii instituţiile partenere prezintă elevilor aspecte de interes privind atribuţiile şi modul de a accede în aceste instituţii, prin admiterea la unităţile de învăţământ specifice.

Ulterior, au loc ateliere de prezentare a autovehiculelor şi materialelor specifice fiecărei instituţii implicate, pentru o mai bună cunoaştere a activităţii acestora.

Campania se desfăşoară pe parcursul acestui an, iar partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud în cadrul acestui proiect sunt: Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.

FOTO/VIDEO: Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud

15 bookmark
0 notes
463 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.