FOTO/VIDEO: Jandarm din Bistrița-Năsăud, pe podium la Campionatul de conducere defensivă al MAI

Doi jandarmi, dintre care unul din Bistrița-Năsăud, s-au clasat pe locul I la Campionatul de conducere defensivă al Ministerului Afacerilor Interne, competiție aflată la prima ediție, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi.

”La echipe Dacia Duster, locul I a fost ocupat de echipa Jandarmeriei Române formată din plt. maj. CIOCAN TRAIAN din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud și mr. PANĂ MIHAI IONUŢ din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj. Îi felicităm pe colegii noștri pentru rezultatul obținut și le mulțumim pentru tot efortul depus”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

Campionatul de conducere defensivă al Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat pe parcursul a două zile, pe motodromul Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina.

Au concurat peste 130 de lucrători din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne: jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști de frontieră, care s-au întrecut pe un traseu aplicativ plin de surprize. Concursul s-a desfășurat atât pe echipe cât și individual pe Dacia Duster și Dacia Logan.

La clasamentul general pe structuri, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a ocupat locul II, după Inspectoratul General al Poliţiei Române, fiind urmat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit regulamentului, ”Campionatul de conducere defensivă a urmărit ca, în procesul de pregătire a personalului, instrucția în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu în regim defensiv și prioritar să constituie o disciplină de bază, care să vizeze formarea și perfecționarea deprinderilor necesare conducerii în siguranță a autospecialelor M.A.I. pe timpul desfășurării misiunilor și/sau sarcinilor încredințate, conștientizarea riscurilor conducerii în regim prioritar, modul corect de a reacționa în vederea ieșirii din situații critice și disciplinarea conducătorilor auto prin adoptarea unei atitudini defensive în timpul
conducerii autovehiculelor pe drumurile publice”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural al MAI, prin Biroul Coordonare Activităţi Sportive.