FOTO/VIDEO: La Bistrița, Ziua Națională a României a fost marcată printr-o ceremonie restrânsă și fără paradă

 -  -  1047


Autoritățile din Bistrița-Năsăud au marcat Ziua Națională a României printr-o ceremonie restrânsă, care a fost organizată în Piața Centrală din municipiul Bistrița. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, nu a putut fi admirată tradiționala paradă militară de 1 Decembrie.

La eveniment au participat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, viceprimarii municipiului Bistrița, Sorin Hangan și Călin Stan, precum și câțiva reprezentanți ai Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”.

Ceremonia a fost una restrânsă, atât ca număr de participanți, cât și ca durată. Aceasta a constat în a constat în intonarea Imnului Național al României, rostirea unei rugăciuni și depunerea unei coroane la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală.

La finalul ceremoniei, prin intermediul paginii de Facebook a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, prefectul Stelian Dolha a transmis un mesaj.

Astăzi este cea mai importantă zi pentru tot ceea ce înseamnă să simți cu inima română. De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorim spiritul unitar românesc, dovedit de atâtea ori în istorie, în luptele purtate pentru independența neamului.Azi, luptăm pentru libertatea de a ne întâlni cu cei dragi în condiții de siguranță, fără să punem în pericol sănătatea nimănui. Chiar dacă nu am avut parte de bucuria unui ceremonial militar-religios și de impresionantele parade care se organizează an de an de ziua noastră, avem de această dată șansa de a ne dovedi spiritul și principiile care stai la baza neamului românesc susținând un comportament responsabil în aceste vremuri pandemice. Hai să dovedim și de această dată că suntem uniți! La mulți ani tuturor românilor de pretutindeni!”, transmite prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Naționale a României.În Bistrița, această zi a fost marcată într-un mod simbolic, restrâns, prin intonarea Imnului Național, rostirea unei rugăciuni și depunerea unei coroane, activitate cu prezența unui număr minim de participanți, dată fiind situația pandemică în care se află municipiul”, a transmis Stelian Dolha.

0 notes
172 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *