FOTO/VIDEO: Ludovic Orban: ”Am convingerea că Ioan Turc, dacă va fi ales președinte al PNL Bistrița-Năsăud, va fi alături de mine”. Ce spune despre Robert Sighiartău

 -  -  1202


Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud își alege astăzi președintele și noua structură a Biroului Politic Județean, conferința de alegeri desfășurându-se la Palatul Culturii din municipiul Bistrița. În cursa pentru funcția de președinte au intrat doi candidați – Ioan Turc – primarul municipiului Bistrița și Sorin Mititean – primarul comunei Șieu Măgheruș.

Printre invitați se numără și liderul liberalilor din România, Ludovic Orban, care a venit să îl susțină pe Ioan Turc pentru un nou mandat la conducerea organizației județene a PNL.

Într-o declarație de presă, Ludovic Orban a vorbit despre candidatura lui Ioan Turc, dar și despre candidatura sa pentru președinția PNL. Mai mult, acesta a precizat și care este relația sa cu Robert Sighiartău.

În ceea ce privește alegerile interne atât din PNL, cât și din PNL Bistrița-Năsăud, Ludovic Orban a precizat că nu există tensiuni.

”Nu sunt tensiuni, e o competiție. E adevărat că în orice competiție mai apar momente de tensiune, dar le depășim. În ceea ce mă privește pe mine, eu mă adresez membrilor PNL, le prezint viziunea mea, proiectul pentru PNL și pentru România și, evident, obiectivele pe care vreau să le atingem până în 2024”, a spus Orban.

Președintele PNL a completat că, în ciuda zvonurilor, din anul 2000 și până în prezent, ”nu a mai existat nicio fracțiune” în partid.

”Eu am fost, sunt și voi fi un garant al unității PNL”, a completat sursa citată.

Liderul liberalilor a precizat că a fost alături de organizația PNL Bistrița-Năsăud, care ”a performat, a avut rezultate spectaculoase”, motiv pentru care îl susține în continuare pe Ioan Turc pentru un nou mandat de președinte al filialei județene a PNL.

În plus, Ludovic Orban spune că este convins că susținerea este reciprocă.

Am convingerea că Ioan Turc, dacă va fi ales președinte al PNL Bistrița-Năsăud, va fi alături de mine”, a mai spus aceeași sursă.

Totodată, întrebat care este relația sa cu secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, Ludovic Orban a răspuns: ”Suntem în relații de colaborare, chiar dacă Robert Sighiartău a ales să nu susțină candidatura mea, ci a lui Florin Cîțu. Eu colaborez cu Robert, avem o relație de colegi de partid și, din punctul meu de vedere, eu nu voi contribui la deteriorarea acestei relații”.

Ludovic Orban a mai spus că, dacă va câștiga alegerile interne din PNL, cu siguranță nu îl va mai numi pe Robert Sighiartău în funcția de secretar general al partidului.

”Odată ce l-am numit secretar general și nu a rămas alături de mine, cu siguranță nu o să îl mai numesc. Dacă m-ar fi sprijinit în continuare alături de mine, atunci lucrurile ar fi stat altfel. Aș fi putut chiar să îl schimb, dar nu am făcut acest lucru (…) În mod normal, secretarul general trebuie să fie alături de președintele. El este omul președintelui. Eu l-am tratat aproape ca și pe băiatul meu, ca și pe un copil. Robert a ales altă variantă, dar este problema lui”, a mai spus Orban.

Președintele PNL a mai completat că ar fi preferat ca Robert Sighiartău să își dea demisia în momentul în care a ales altă opțiune. ”Asta era conduita normală și firească”, a spus Orban.

În ceea ce privește competiția internă pentru președinția PNL, Ludovic Orban s-a arătat încrezător. ”Am convingerea că voi câștiga”, a spus el, adăugând că ar fi preferat ca premierul țării, Florin Cîțu, să nu intre în această competiție. ”Fiind în competiție cu mine, trebuie să aloce foarte mult timp acestei competiții. Mai bine aloca timpul acesta pentru a asigura buna guvernare”, a menționat Ludovic Orban.

La conferinţa de alegeri din cadrul organizaţiei PNL Bistriţa-Năsăud, desfăşurată în prezenţa a circa 400 de delegaţi, mai participă Raluca Turcan – prim-vicepreşedinte PNL, Virgil Guran – vicepreşedinte PNL, Adrian Oros – vicepreşedinte PNL, Lucian Bode – vicepreşedinte PNL pentru Regiunea N-V, Cristian Chirteş – preşedinte PNL Mureş.

0 notes
327 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *