FOTO/VIDEO: Marș pe străzile Bistriței pentru Dani Borgovan

Zeci de persoane s-au adunat și marți seara în fața Palatului de Justiție din municipiul Bistrița și au continuat să ceară să se facă dreptate în cazul sportivului Dani Borgovan. Manifestanții au pornit într-un marș pe străzile din oraș, oprindu-se în apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița unde s-au rugat pentru ca tânărul să se recupereze.

La acțiunea de protest din fața Palatului de Justiție, protestatarii au venit înarmați cu pancarte cu mesaje precum ”Dreptate pentru Dani înseamnă dreptate pentru toți”, ”Uniți pentru dreptate” sau ”Justiția este în comă”. Ei au continuat să scandeze ”Vrem dreptate” și ”Dreptate pentru Dani”.

Ulterior, din zona Palatului de Justiție, manifestanții au pornit într-un marș pe mai multe străzi din oraș, cu scopul de a atrage atenția autorităților competente în a soluționa acest caz. Ei solicită autorităților să extindă ancheta, inclusiv asupra partenerei de viață a tânărului.

”Vrem să vedem care e adevărul. Vom face în fiecare zi proteste și marș până când vor ieși la iveală adevărații inculpați. Noi nu ne vom opri până când nu se va afla adevărul. Ne dorim ca cei responsabili să plătească pentru pentru fapta lor. Nu mi se pare corect ca partenera fratelui meu să rămână în continuare liberă, nejudecată, neluată la răspundere pentru că până la urmă ea a fost cea care a pornit totul. Pionii principali încă se plimbă liberi și noi nu vom avea liniște până când nu se va soluționa această gravă problemă legată de cazul fratelui meu. Cei care au greșit trebuie să plătească. După ce se va afla adevărul, vom sta cu toții acasă și ne vom concentra pe viețile noastre. Dar până atunci, noi vom continua să ieșim în stradă pentru a ne face auziți”, a spus Marian Simion Borgovan – fratele sportivului.

Marți seara, pornind din fața Palatului de Justiție, protestatarii au parcurs următorul traseu: strada Nicolae Titulescu – pietonalul Liviu Rebreanu – strada General Grigore Bălan. Ei s-au oprit în apropierea Bisericii Sfântul Dumitru, unde au rostit o rugăciune pentru Dani Borgovan.

”Iată că în această seară de sfârșit de octombrie ne-am adunat în semn de prietenie, de prețuire pentru Dani, care este încă pe patul de spital. Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan spune așa: mai mare dragoste nu are cineva decât să își pună sufletul pentru prietenul sau pentru prietenii săi. În semn de solidaritate și de iubire creștină, ne-am adunat în această seară pentru a ne arăta iubirea creștină față de Dani despre care am auzit în această seară că este ceva mai bine. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să facă minuni. Ca preot de spital, spun că de la un punct până la alt punct este știință medicală, dar de la limita dintre știința medicală și posibilitățile umane este puterea lui Dumnezeu. Eu recomand să vă rugați pentru cel aflat în suferință și necaz. Mult face rugăciunea și mai ales când ne rugăm mai mulți. (…) Rugăciunea este firul de iubire care ne unește cu Dumnezeu și ne arată că suntem creștini și că în același timp credem în puterea lui Dumnezeu. O scurtă rugăciune voi face pentru Dani, ca Bunul Dumnezeu să-l ridice de pe patul suferinței și să-l readucă din nou la normalitate”, a spus preotul Lucian Viorel Pop, care s-a aflat în mijlocul manifestanților.

În urmă cu mai bine de o săptămână, sportivul Dani Borgovan, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, în urma unui incident petrecut pe scările unui bloc de pe strada Solomon Haliță.

În ultimele zile, familia, prietenii tânărului și nu numai s-au adunat în fața Palatului de Justiție și s-au rugat pentru ca sportivul să își revină. Totodată, aceștia au cerut autorităților competente să facă lumină în acest caz. Până în acest moment, doi tineri sunt arestați preventiv în acest caz, ei fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și vătămare corporală.

În ceea ce privește starea de sănătate a sportivului, potrivit spitalului, acesta este în prezent conștient, stabil hemodinamic și respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *