FOTO/VIDEO: Mașinile retro expuse în parcarea Palatului Culturii au atras toate privirile

 -  - 


Dacia 1100, Dacia 1300 sau Skoda 1000 MB sunt doar câteva dintre mașinile de legendă care au fost expuse astăzi, în parcarea din fața Palatului Culturii din Bistrița, unde s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Paradei mașinilor retro. Evenimentul a fost organizat de Automobil Clubul Român  (ACR) filiala Bistrița-Năsăud, acțiunea fiind cuprinsă în manifestările prilejuite de Târgul Mare al Bistriței.

Posesorii a circa 25 de autoturisme vechi atât din județul Bistrița-Năsăud, cât și din județe precum Mureș sau Maramureș, s-au lăudat cu exemplarele lor, iar bistrițenii au avut posibilitatea să le admire și să afle informații despre mașini.

Bistrițeanul Sorin Tisa este unul dintre posesorii unor astfel de bijuterii, prezentând în cadrul expoziției un autoturism marca Skoda 1000 MB de 50 de ani. Mașina a aparținut tatălui său care a cumpărat-o în anul 1968 și spune despre ea că este o mașină de suflet, totul fiind original.

Liu Orza, directorul ACR B-N, a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”avem aproximativ 25 de mașini dintr-un total înscris de 56. Avem diverse tipuiri de mașini, printre care și mărci autohtone, începând cu Dacia 1100, Dacia 1300, ani de fabricație 1968, 1968. Avem Skoda a domnului Tișa, pentru care noi am făcut un eveniment mai special, Avem Lada, partenerul nostru din Rusia. Avem și mărci precum Mercedes, BMW, Afla Romeo sau Ford”. Potrivit directorului Liu Orza, o astfel de pasiune implică foarte mult timp și resurse financiare. Piesele pentru aceste mașini se găsesc din ce în ce mai greu.

După expoziția din fața Palatului Culturii din Bistrița, mașinile de epocă vor ”defila” pe principalele bulevardele din municipi, urmând ca de la ora 18:00, maşinile să fie expuse pe Pietonal, lângă scenă, unde va avea loc și festivitatea de premiere, întrucât publicul va putea vota exemplarul preferat, depunând buletinele de vot în urna din faţa scenei. În urma voturilor, va fi decernat „Premiul publicului bistriţean”.

Activitățile vor continua și pe parcursul zilei de mâine, zi pe care șoferii mașinilor de epocă o vor dedica turismului automobilistic, urmând să parcurgă itinerariul Bistrița – Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa  – Fisherman’s Resort, Colibița.

Loading

bookmark icon