FOTO/VIDEO: Miniștrii Finanțelor și Agriculturii, la Bistrița; întâlniri cu primari, reprezentanți ai mediului de afaceri și fermieri din județ

 -  - 


Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, efectuează, în acest final de săptămână, o vizită în județul Bistrița-Năsăud.

Vizita celor doi miniștri în județ a început vineri dimineața, cu o întâlnire la care au participat primari, viceprimari și angajați din administrația publică locală.

Ulterior, miniștrii Finanțelor și Agriculturii s-au întâlnit și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și au susținut o conferință de presă.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a punctat că astfel de vizite în teritoriu sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă atât autoritățile publice, cât și mediul de afaceri și nu numai.

În situația complicată prin care trece România și Europa este necesar dialogul, este necesar parteneriatul cu autoritățile locale și cu mediul socio-economic pentru a identifica soluțiile pe care le putem adopta pentru ca împreună să trecem peste acest context. Este un context oarecum amplificat de conflictul din Ucraina, dar contextul complicat era și înainte. O parte din măsuri au apărut deja și au fost promovate de către Guvern, dar în perioada imediat următoare se va adopta un plan de măsuri imediate pentru combaterea efectelor economice și sociale, dar și pentru susținerea tranzitului și integrării refugiaților din Ucraina. Acest lucru, ca plan, pachet sau politică publică, nu este posibil atâta timp cât nu are în spate un dialog permanent cu autoritățile locale, cu mediul de afaceri, cu mediul social pentru că efectele acestui pachet se vor resimți de către aceste trei categorii. În spiritul acesta am și venit în teritoriu. Soluțiile pe care ni le-au prezentat și cei din mediul de afaceri și primarii sunt foarte bune și vor fi luate în calcul. Cel mai important lucru este că toată lumea a înțeles că vom trece împreună de acest moment, cu rațiune și înțelepciune”, a spus ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

De asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a adăugat că întâlnirile din teritoriu sunt ”fructuoase” și că și-a conturat deja o serie de idei în urma acestora.

”Sunt preocupat de discuțiile pe care le avem cu beneficiarii politicilor publice pe care le elaborăm la ministerele de resort. Așa cum am mai declarat la începutul mandatului meu, există o politică pe care noi am implementat-o la nivel guvernamental – aceea de a elabora politici publice pentru oameni și împreună cu oameni. Și acest lucru îl putem face numai printr-un dialog direct și constructiv cu beneficiarii politicilor publice. (…) În domeniul pe care eu îl gestionez, avem peste 500 de milioane de euro care se vor duce ca sprijin direct către fermierii români, tocmai în ideea că cele două crize suprapuse – a energiei și a gazelor naturale suprapusă peste criza pandemică. Am vrut să vedem dacă bugetul pe anul 2022, așa cum noi l-am gândit, vine ca suport și sprijin pentru depășirea acestor două bariere. Într-o afacere, indiferent că este în agricultură sau în industria alimentară sau orice alt sector de activitate, ai nevoie de predictibilitate și de stabilitate ca să poți să își îndeplinești indicatorii pe care ți i-ai propus. Lucrul acesta am vrut să îl verificăm astăzi, pe de o parte cu primarii din județul Bistrița-Năsăud, beneficiari ai politicilor publice destinate dezvoltării mediului rural, și pe de altă parte cu mediul de afaceri. Am avut întâlniri fructuoase. Noi continuăm întâlnirile din județele țării și vrem să vedem dacă problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri din anumite zone din țară sunt la nivel național și prin acest dialog am reușit să desprindem câteva idei și soluții pentru perioada următoare”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe parcursul zilei de vineri, cei doi miniștri se vor întâlni și cu fermierii din județ. De asemenea, demnitarii vor vizita și companiile TeraPlast și TeraSteel, iar zilele viitoare vor avea o întâlnire și cu reprezentanți ai Asociației Forumului Montan din România filiala Bistrița-Năsăud.

Vizita miniștrilor Adrian Câciu și Adrian Ionuț Chesnoiu în județul Bistrița-Năsăud se va încheia duminică, aceștia urmând să ajungă și în comuna Budești.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.