FOTO/VIDEO: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat ferma pomicolă din Ciceu-Mihăiești

 -  -  11211

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, se află în acest moment în județul Bistrița-Năsăud, unde efectuează o vizită de lucru. Prima oprire a ministrului a fost la ferma pomicolă a SC Pombis SA din localitatea Ciceu-Mihăiești.

Vizita mea în județul Bistrița-Năsăud a început cu ferma pomicolă din localitatea Ciceu-Mihăiești, care integrează producția realizată și deține spații de depozitare și procesare. Cu o suprafață totală de aproximativ 300 de hectare, sectorul pomicol este structurat pe doua ferme. Acestea sunt specializate în cultura merelor, prunelor și cireșelor de diferite soiuri. Producția anuală se ridică, în cazul merelor, la aproximativ 5000-6000 tone/an, iar în cazul prunelor la 700 tone/an. Din producția anuală de prune, peste 85% este destinată exportului. În afară de suprafețele cultivate cu livezi, ferma din Ciceu Mihaiești găzduiește și un depozit de fructe cu atmosfera controlată, construit prin programul SAPARD, unde fructele sunt pre-răcite și depozitate în cele mai bune condiții”, a scris ministrul Adrian Oros pe pagina sa de pe Facebook.

În timpul vizitei la ferma pomicolă a SC Pombis SA din localitatea Ciceu-Mihăiești, ministrul Adrian Oros a fost însoțit de prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și de președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Ing. Aurel Onigaş, administratorul fermei pomicole de la Ciceu-Mihăiești, este cel care i-a prezentat situația ministrului Agriculturii, afirmând că această companie a reușit să acceseze fonduri europene pentru implementarea a 5 proiecte.

Publicată de N1 Tv pe Joi, 2 iulie 2020

Vizita ministrului în județul Bistrița-Năsăud va continua pe parcursul zilei de vineri. Ministrul Agriculturii va ajunge și la fabrica de lapte a SC Centana-Com SRL din Parcul Industrial Bistrița, la ferma de vaci de la Jelna și la abatorul și fabrica de mezeluri SC Agro-Ardeal din Orheiu Bistriței.

De asemenea, ministrul va ajunge și la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bistrița-Năsăud și va avea o întâlnire cu specialiști în agricultură și fermieri la Palatul Administrativ.

↗️ Vizita mea în județul Bistrița-Năsăud a început cu ferma pomicolă din localitatea Ciceu-Mihăiești, care integrează…

Publicată de Adrian Oros pe Vineri, 3 iulie 2020
1 notes
336 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *