FOTO/VIDEO: Noul prefect al județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, învestit în funcţie; a depus jurământul și noul subprefect Ioan Zăgrean

 -  -  1161


Noul prefect al judeţului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, și noul subprefect – Ioan Zăgrean – au fost, joi, învestiţi în funcţii, în cadrul unui eveniment desfăşurat în sistem videoconferinţă.

Ceremonia, la care au participat liderii PSD și PNL Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, respectiv Ioan Turc, precum și parlamentari de Bistrița-Năsăud și directori ai instituţiilor deconcentrate, a început cu intonarea Imnului Național al României.

Ulterior, Mica Oprea și Ioan Zăgrean au depus jurământul.

După depunerea jurământului, Mica Oprea le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul carierei și a afirmat că își dorește să nu înșele așteptările celor care i-au încredințat acest mandat.

Este o onoare să fiu numită în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, al dumneavoastră, al tuturor. Totodată, privesc acest act ca pe o responsabilitate, nu ca pe un privilegiu, înțelegând complexitatea perioadei prin care trecem cu toții. Cu ajutorul echipei de la Instituția Prefectului și a experienței administrative, vom face tot ce ne stă în putință să fim alături de oameni. Dorința mea este să fiu un prefect al unității, echilibrului, înțelegerii, transparenței și bunei cooperări cu autoritățile publice locale din județ, cu instituțiile statului și cu serviciile publice deconcentrate, dar și cu colegii din cadrul instituției, solicitând implicare și responsabilitate pentru eficientizarea activității și cuantificarea rezultatelor. Îmi doresc ca Instituția Prefectului să fie ancorată-n realitate, axată pe rezolvarea problemelor cetățenilor județului nostru, răspunzând în spiritul legii tuturor solicitărilor venite din partea acestora. Vă asigur de implicarea mea în toate provocările pe care le voi întâlni, astfel încât să fie evitate blocajele administrative. Așadar, sunt hotărâtă ca, împreună cu cei doi subprefecți, domnii Atilla-Lehel Decsei și Ioan Zăgrean, să îmi pun toată experiența și priceperea în slujba oamenilor din județul Bistrița-Năsăud și să rezolvăm orice situație, în spiritul legii. Mulțumesc tuturor!„, a transmis Mica Oprea.

De asemenea, Ioan Zăgrean i-a asigurat pe directorii de instituții deconcentrate că vor găsi în el un partener și că împreună vor căuta cele mai bune soluții la problemele cetățenilor.

La rândul său, subprefectul Decsei Atilla i-a felicitat pe noul prefect și pe noul subprefect și le-a urat bun venit în echipa Instituției Prefectului.

Prezent la eveniment, președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat: ”E un moment important în istoria județului nostru. Astăzi, în urma depunerii jurământului, o nouă echipă preia conducerea unei instituții importante a județului Bistrița-Năsăud – Instituția Prefectului – și îmi doresc ca împreună să continuăm să facem lucruri bune pentru oameni. Trecem prin perioade extrem de complicate, în care Instituția Prefectului are un rol determinant. Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor mei din organizația PSD a județului Bistrița-Năsăud, care, cu o singură excepție, au susținut propunerea ca domnișoara Mica Oprea să ocupe poziția de prefect al județului Bistrița-Năsăud. Cred că domnișoara Mica Oprea nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Și-a dedicat întreaga viața cetății, cetățenilor și legii. Astfel de decizii nu sunt foarte ușoare, dar în aceste vremuri tulburi, noi am luat decizia să facem o propunere în persoana unui profesionist desăvârșit, care să nu aibă niciun fel de interes politic și să își folosească energia și timpul în totalitate pentru interesul cetățenilor. Sunt ferm convins că domnișoara Mica Oprea va face acest lucru și sunt ferm convins că în Instituția Prefectului nu se va mai face politică. Chiar dacă la nivel decizional, guvernamental s-a luat, în urmă cu doi ani, decizia ca prefecții să devină oameni politici, noi am decis ca în județul Bistrița-Năsăud să facem invers și să punem un profesionist pe această funcție, un om care nu are nicio legătură cu politica, doar cu politica cetățeanului. O felicit pe Mica Oprea. O asigur de tot sprijinul meu și al colegilor mei și îi urez mult, mult succes și îmi permit să îi cer să facă doar ceea ce a făcut până acum. Sunt convins că va reuși să ridice ștacheta Instituției Prefectului la un alt nivel”.

Și liderul PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a adăugat: ”E un moment bun pentru administrația din Bistrița-Năsăud și pentru Instituția Prefectului. Profesionalismul domnișoarei Mica Oprea și statutul, parcursul, echilibrul domnului Ioan Zăgrean sunt o garanție că gestionarea problemelor specifice Instituției Prefectului se va face impecabil. Am această convingere. Primăria municipiului Bistrița este o instituție care colaborează cu Instituția Prefectului și sunt sigur că vom avea un parteneriat corect din punct de vedere instituțional. Îl felicit pe colegul meu Ioan Zăgrean, o felicit pe doamna prefect pe care o cunosc nu de puțini ani. De asemenea, îl felicit și pe domnul Decsei Atilla care asigură oarecum continuitatea. Cred că este o echipă pentru 3 ani de zile și vom lucra împreună spre binele comunității”.

De-a lungul timpului, Mica Oprea a deţinut mai multe funcţii de conducere în administraţie: subprefect, secretar general al municipiului Bistriţa și al județului Bistrița-Năsăud. În anul 2020, Mica Oprea s-a pensionat, dar la scurt timp a fost cooptată în echipa de consilieri ai primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc. 

În ceea ce îl privește pe noul subprefect Ioan Zăgrean, în urma alegerilor locale din 2020, acesta a obținut un mandat de consilier județean din partea PNL Bistrița-Năsăud. 

Astfel, începând de astăzi, odată cu depunerea jurământului, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud va fi condusă de prefectul Mica Oprea și de subprefecții Ioan Zăgrean și Decsei Atilla.

1399820cookie-checkFOTO/VIDEO: Noul prefect al județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, învestit în funcţie; a depus jurământul și noul subprefect Ioan Zăgrean
0 notes
286 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.