FOTO/VIDEO: Noul primar al Bistriței, Ioan Turc, a depus jurământul. S-a constituit și noul Consiliu Local. ”Ne apucăm de treabă!”

 -  -  51485


Noul primar ales al municipiului Bistrița, Ioan Turc, a depus jurământul de învestitură, joi, alături de consilierii locali validați de instanță. Galerie FOTO

Este o onoare să mă aflu aici, în calitate de primar al municipiului Bistrița, onoare pentru care mulțumesc lui Dumnezeu și mulțumesc tuturor bistrițenilor. Mă întorc după 13 ani în Primăria orașului. Indiferent unde am lucrat, am fost un om de echipă. Vom forma o echipă puternică în Primărie, pe care știu că mă voi putea baza în efortul de a da orașului o administrație de înaltă performanță. Mă bazez pe susținerea cetățenilor orașului, a cetățenilor care m-au votat sau nu m-au votat, pentru că voi fi primarul tuturor bistrițenilor. Mă bazez pe suportul consilierilor locali și sunt sigur că ne dorim același lucru: dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții bistrițenilor. Mă bazez pe sprijinul presei, care este un partener puternic și necesar în procesul de informare a oamenilor, cât și pentru evidențierea problemelor acestora. Mă bazez pe sprijinul parlamentarilor din județul nostru și pe susținerea Guvernului României pentru toate marile proiecte pe care le vom transpune în realitate. Mă bazez pe înțelegerea familiei mele. Greul de abia acum începe, până acum a fost doar încălzirea. Le mulțumesc foștilor primari ai municipiului – domnilor Florin Chereji, Marian Toniuc, Pavel Popescu, Vasile Moldovan și Ovidiu Teodor Crețu – pentru tot ceea ce au făcut în folosul comunității. Ne apucăm de treabă! Doamne ajută!”, a transmis noul primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc.

De asemenea, s-a constituit și noul Consiliu Local Municipal, format din 21 de consilieri, care au depus jurămintele. De la ceremonia de depunere a jurământului a lipsit Silvia Galben (PMP), din motive medicale.

Noul Consiliu Local Bistrița este dominat de PNL, care deține 10 mandate de consilieri, urmat de Alianța pentru Bistrița-Năsăud – 5 mandate, PMP – 3 mandate, USR-PLUS – 2 mandate și Partidul Verde – un mandat.

Astfel, din noul Consiliul Local Bistrița vor face parte:

  • din partea PNL: Florin Urîte, Ioan Peteleu, Tudor Filip, Doina Macarie, Ionel Ruști, Daniel Brici, Cristian Munthiu, Sorin Hangan, Daniela Hudrea, Nicolae Pugna;
  • din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud: Cristian Niculae (PSD), Alexandru Bria (PSD), Mathe Attila (UDMR), Lucia Săsărman (PSD), Andrei Kozuk (PSD);
  • din partea PMP: Silvia Galben, Ștefania Stere, Oana Săcălean;
  • din partea USR-PLUS: Nicolae Pavelean, Călin Stan;
  • din partea Partidului Verde: Daniel Dumitru Ciobănică.

Ceremonia de depunere a jurămintelor s-a desfășurat în fața sediului Primăriei Bistrița, din Piața Centrală, și a început cu intonarea Imnului României, după care au depus jurămintele noul primar și consilierii locali.

În cadrul ceremoniei a luat cuvântul și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, care le-a cerut noului primar și consilierilor să colaboreze pentru dezvoltarea orașului.

Bistrițenii și-au dorit mult o schimbare, un alt ritm. Aveți în spate, domnule primar, Guvernul României și proiectul ambițios pe care l-ați dezvoltat și propus bistrițenilor. Sunt sigur că, în 2024, Bistrița o să arate altfel, o să fie la un alt nivel de dezvoltare. În schimb, aveți o situație pandemică grea. Intrați direct într-o situație pandemică grea, cu o incidență la Bistrița destul de ridicată, de peste 2,5 la mia de locuitori. De astăzi, după depunerea jurământului, sunteți președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență și va trebui să luați decizii de multe ori nepopulare. Vă urez succes și multă sănătate, iar consilierilor locali noi aleși le spun că cuvântul de ordine de astăzi trebuie să fie conlucrare sau colaborare, atât pentru varianta celor cu experiență, cât și pentru cei noi. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră pentru a reuși să ducem acest oraș pe alte culmi”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

În mod oficial, Bistrița are un nou primar și un nou Consiliu Local. Atât Ioan Turc, cât și cei 21 de consilieri locali au depus jurămintele și își vor intra în atribuții. https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-noul-primar-al-bistritei-ioan-turc-a-depus-juramantul-de-investitura-s-a-constituit-si-noul-consiliu-local-municipal-ne-apucam-de-treaba/#PrimăriaBistrița #ConsiliulLocal #Bistrița #primar #consilierilocali

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 22 octombrie 2020

FOTO – Ioan Turc a depus jurământul de PRIMAR! Vezi fotografii de la fața locului!

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 22 octombrie 2020
5 notes
610 views
bookmark icon

5 thoughts on “FOTO/VIDEO: Noul primar al Bistriței, Ioan Turc, a depus jurământul. S-a constituit și noul Consiliu Local. ”Ne apucăm de treabă!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *