FOTO/VIDEO: O nouă zi de proteste împotriva măsurilor restrictive impuse în context pandemic; bistrițenii au ieșit din nou în stradă

 -  -  31317


Protestul bistrițenilor împotriva noilor măsuri restrictive impuse în context pandemic continuă marți seara, o nouă acțiune fiind organizată în Piaţa Petru Rareș din municipiul Bistrița.

Este cea de-a treia zi în care cei nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvernul României, printre care și reprezentanți ai domeniului HoReCa sau ai centrelor sportive şi de fitness, au ieșit în stradă pentru a protesta față de modul în care este gestionată pandemia de coronavirus în România.

Manifestanţii, echipaţi cu vuvuzele şi steaguri tricolore, scandează lozinci antiguvernamentale, cer demisii și afișează pancarte cu mesaje precum “Opriţi dictatura sanitară” sau “Binele impus se cheamă abuz”.

Protestatarii cer ridicarea “de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

Potrivit Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, și acţiunea de marți este una autorizată. În plus, organizatorii protestului au obținut autorizație și pentru ziua de miercuri, astfel că și mâine va avea loc o acțiune de acest fel în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

”În timpul acțiunii de protest din această seară, jandarmii au aplicat două sancțiuni în valoare totală de 200 de lei – pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

3 notes
442 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: O nouă zi de proteste împotriva măsurilor restrictive impuse în context pandemic; bistrițenii au ieșit din nou în stradă

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *