FOTO/VIDEO: Patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești de pe raza localității Șanț au fost mistuite de flăcări

 -  -  1300


 

 

În această dimineață, pe raza județului Bistrița-Năsăud s-a produs cel mai violent incendiu din ultimii ani. Patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești de pe raza localității Șanț au fost cuprinse de flăcări puternice. Din fericire nu au exitat victime omenești, dar două persoane au suferit atacuri de panică.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pentru gestionarea acțiunilor de stingere a incendiului au fost direcționate la locul indicat opt echipaje de pompieri militari și voluntari cu șapte autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD (trei echipaje de la Garda de Intervenție Sângeorz Bai, două echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv SVSU Șanț, Maieru și Rodna).

Un aport extraordinar în acțiunile de stingere l-au avut și localnicii comunei Șanț care, sub îndrumarea pompierilor, au sprijinit acțiunile de limitare a propagarii incendiului la casele alăturate.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești, două persoane au suferit atacuri de panică (o femeie de 44 de ani, respectiv un bărbat de 74 de ani). Acestea au primit asistența medicală din partea paramedicilor SMURD, dar nu s-a impus transportul lor la spital.

Incendiu localitatea Șanț

Cel mai violent incendiu din ultimii ani din județul Bistrița – Năsăud s-a produs azi-noapte, în localitatea Șanț.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Intervenția a fost concentrată pe două obiective mari: protejarea vecinătăților, în situația în care incendiul a fost anunțat în faza în care se manifesta generalizat, pe toată suprafața afectată, cu flăcări înalte de câțiva metri, respectiv localizarea și lichidarea focarelor. Construcțiile erau realizate din lemn și alte materiale usor combustibile, fără distanță de siguranță între ele, fapt ce a determinat propagarea rapidă a flacarilor în condiții de vânt. Mobilizarea persoanelor care locuiau în cele patru imobile (15 persoane – adulți și copii care s-au autoevacuat în condiții de siguranță), a vecinilor și realizarea primei intervenții de către componenta voluntară din localitate (SVSU) au avut un rol extrem de important în salvarea vieților omenești, limitarea extinderii incendiului și protejarea vecinătăților”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Incendiu puternic în localitatea Șanț

Incendiu puternic în localitatea Șanț. Patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești de pe raza localității Șanț au fost cuprinse de flăcări puternice.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

La o primă estimare, suprafață totală desfășurată afectată de incendiu este de aproximativ 2.000 mp.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
425 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *