FOTO/VIDEO: Percheziții în Bistrița-Năsăud și Maramureș, la persoane bănuite de trafic de droguri

 -  - 


Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud efectuează joi, în județele Bistrița–Năsăud și Maramureș, mai multe percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, sunt puse în aplicare un număr de 11 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile sunt desfășurate pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane au comercializat droguri de risc (canabis) şi substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, contra unor sume de 50 şi 100 de lei/gram”, precizează DIICOT.

”Până la acest moment, la percheziții au fost descoperite și ridicate aproximativ 30 de kilograme de cannabis, 3,1 kilograme de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 92 de grame de hașis, 5 capsule, o mașină de numărat bani, 80.400 de lei și 710 euro. Totodată, au mai fost ridicate telefoane mobile, medii de stocare, grindere și sute de plicuri nefolosite”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

La percheziții participă și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița–Năsăud și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Bistrița–Năsăud, Cluj, Maramureș și Mureș.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

”Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud

Vizualizări 4,188 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.