FOTO/VIDEO: Percheziții în trei județe, printre care și Bistrița-Năsăud, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc

 -  -  1906


Patru bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma a șapte percheziţii efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, în cadrul unui dosar penal de trafic de droguri.

”La data de 27 octombrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Alba, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc. În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 6 culturi de cannabis (211 plante), cu masă verde de 142,1 kilograme şi aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, un cântar electronic, 8 telefoane mobile, precum şi instrumente destinate consumului de cannabis”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Un număr de 10 persoane au fost aduse la audieri. Ulterior, faţă de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 44 de ani, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore.

”În cauză s-a reținut faptul că inculpații au cultivat și au deținut cantități mari de cannabis în vederea comercializării către consumatori de pe raza județelor Cluj, Alba și Bistrița-Năsăud”, precizează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

La acţiune au participat poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi echipe canine din cadrul Sectorului de Frontieră Aeroport Cluj şi Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

FOTO/VIDEO: DIICOT, Poliția Română

0 notes
1031 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *