FOTO/VIDEO: Peste 600 de locuri de muncă, la Bursa AJOFM. Directorul Otilia Râpan: ”Inclusiv Leoni a venit cu oferte. Oamenii pot sta liniștiți pentru că angajatorul nu pleacă din județul nostru!”

 -  -  221200


 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a organizat vineri, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” din municipiu, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment  dedicat tuturor persoanelor care doresc să se angajeze.

Zeci de agenți economici s-au arătat dispuși să angajeze personal și au venit cu oferte destinate atât persoanelor cu studii superioare, cât și celor cu studii medii și profesionale sau chiar celor necalificate.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, au fost contactați în vederea participării la bursă 170 de agenți economici. Dintre aceștia, 55 au răspuns afirmativ, oferind 621 de locuri de muncă. Oferta a cuprins mai multe locuri de muncă pentru cei cu studii medii și profesionale (peste 400) decât pentru absolvenții de studii superioare (25).

Pe lângă agenții economici din mediul privat, la bursă au participat cu standuri și reprezentanții Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și ai Penitenciarului Bistrița.

Și bistrițenii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au arătat interesați de acest eveniment și s-au prezentat în număr mare la bursă. Conform estimărilor directorului executiv al instituției, aproape 500 de persoane au trecut pe la standurile angajatorilor și au cerut informații cu privire la locurile de muncă vacante.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a organizat vineri, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” din municipiu, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment dedicat tuturor persoanelor care doresc să se angajeze. 55 de agenți economici s-au arătat dispuși să angajeze personal și au venit cu peste 600 oferte destinate atât persoanelor cu studii superioare, cât și celor cu studii medii și profesionale sau chiar celor necalificate. Printre angajatori s-a numărat și compania Leoni, iar directorului executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, spune că bistrițenii pot sta liniștiți pentru că angajatorul nu intenționează să plece. https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-peste-600-de-locuri-de-munca-la-bursa-ajofm-directorul-otilia-rapan-inclusiv-leoni-a-participat-cu-un-stand-oamenii-pot-sta-linistiti-pentru-ca-angajatorul-nu-pleaca-din-judet/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 12 aprilie 2019

După ce au studiat oferta angajatorilor, unii dintre participanți au afirmat că nu au găsit nimic pe placul lor. ”Am muncit timp de 17 ani în croitorie, iar cum comenzile au scăzut, am rămas fără loc de muncă. Am venit la bursă și mă interesa un loc de muncă în acest domeniu, dar nu am găsit, însă, mi s-au părut interesante cursurile de formare profesională și cred că o să mă înscriu la un astfel de curs, la cel de agent de securitate”, a declarat o femeie care a participat la bursă.

Au existat și participanți care au găsit locuri de muncă pe placul lor, mulți fiind interesați de ofertele companiilor din sectorul industrial.

Directorul executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, a precizat că la Bursa Generală a Locurilor de Muncă a venit cu oferte chiar și compania Leoni. ”Înseamnă că mai au nevoie de oameni și pică toate supozițiile că ei s-ar desființa sau că ar reduce personalul. Din moment ce Leoni, care e o firmă serioasă, are nevoie de muncitori, toate acele supoziții care au fost lansate de cârcotași ar trebui să fie demontate”, este de părere Otilia Râpan.

Otilia Râpan – directorul executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud

Printre cei care au participat la bursă s-au numărat și persoane private de libertate, care execută pedepse în regim deschis și semideschis în Penitenciarul Bistrița, au participat la bursă. ”Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, a participat vineri, 12 aprilie 2019, la Bursa Locurilor de Muncă, găzduită de Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud” a precizat comisar de penitenciare Cosmin Părăuan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Deţinuţii care au discutat cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie.

”Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate” mai spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

22 bookmark
0 notes
925 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.