Eveniment

FOTO/VIDEO: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei își aşteaptă turiștii

 -  - 


Începând cu acest sfârşit de săptămână, iubitorii de drumeții pot vizita Poiana cu narcise de pe Vârful Saca. Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei anunță că narcisele au înflorit și îi așteaptă pe turiști.

”Narcisele din Poiana cu narcise sunt înflorite. Vă reamintim că drumul comunal Rodna-Valea Vinului este în reabilitare. Vă rugăm înainte să porniți la drum să verificați starea vremii și să vă echipați corespunzător”, a transmis Administrația Parcului Național Munții Rodnei.

Intervalul optim pentru vizitare este de aproximativ 1-2 săptămâni. 

Având în vedere că drumul comunal Rodna – Valea Vinului este în reabilitare, pentru a ajunge în poiană, turiștilor li se recomandă să aleagă traseul de la Izvorul Roşu – Dealu Popii, marcat cu simbolul ”omulețul portocaliu”.

În sprijinul turiștilor intervin și jandarmii montani din Rodna. Aceștia desfășoară o serie de acțiuni de patrulare pe traseul care duce la Poiana cu narcise.

Fiind vorba despre o rezervaţie naturală, Administrația Parcului Național Munții Rodnei reamitește că este interzisă ruperea sau scoaterea din rădăcină a narciselor.

Poiana cu narcise are o suprafaţă de circa cinci hectare şi este situată pe versantul estic al Vârfului Saca, la altitudinea de 1.600 de metri.

27 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.