FOTO/VIDEO: Prefectul Stelian Dolha și subprefecții Lorand Toth și Decsei Atilla au depus jurământul. ”Vrem să facem o echipă bună”

 -  -  1063


La Palatul Administrativ din Bistrița a avut loc, joi, ceremonia de depunere a jurământului de către prefectul și subprefecții județului Bistrița-Năsăud.

Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns. La finalul acesteia, prefectul și noii subprefecți au susținut scurte declarații de presă.

Eu am mai repetat exercițiul acesta al depunerii jurământului, dar de fiecare dată o fac cu aceeași responsabilitate față de locuitorii județului Bistrița-Năsăud. E un moment de încărcătură simbolică pentru cei doi subprefecți ai județului Bistrița-Năsăud pe care o să îi avem începând de astăzi – Lorand Toth, fost președinte al USR Bistrița-Năsăud, și Decsei Atilla, președinte al UDMR Bistrița-Năsăud. E un lucru firesc ce se întâmplă astăzi în județul Bistrița-Năsăud, deoarece arcul guvernamental, adică partidele care și-au asumat guvernarea în România – PNL, Alianța USR PLUS și UDMR, are corespondent și în județul nostru. Cred că, începând de astăzi, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud devine cea mai importantă instituție din acest județ. (…) Lorand Toth vine din mediul privat, vine cu suflu nou, cu energie nouă. Orice instituție din județ are nevoie de varianta privată absorbită în rândul ei. Decsei Atilla are o experiență administrativă bogată. (…) Noilor subprefecți le spun că urmează o perioadă în care lucrurile nu o să fie simple, pandemia încă nu s-a terminat. Suntem, într-adevăr, la vaccinul cu numărul un milion, dar urmează să deschidem noi centre de vaccinare și în județul Bistrița-Năsăud și să continuăm vaccinarea pentru că e șansa noastră”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

În opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, momentul de astăzi a marcat și faptul că prefectul și subprefecții devin demnitari publici.

Este un moment deosebit și pentru că se schimbă paradigma, devenim demnitari publici. Până la urmă, putem spune că perioada asta de ipocrizie politică s-a terminat. (…) La fel cum sunt numiți miniștrii, secretarii de stat, la fel trebuie numiți prefecții și subprefecții. Asta înseamnă normalitate”, a adăugat sursa citată.

Totodată, prefectul i-a mulțumit pentru activitate și fostului subprefect al județului – Eugen Curteanu.

Îi mulțumesc pe această cale lui Eugen Curteanu pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o. A adus plus acestei instituții prin experiența și expertiza juridică pe care o are. Eu cred că drumurile noastre converg în continuare”, a completat Stelian Dolha.

La rândul lor, noii subprefecți ai județului au făcut scurte declarații.

”Vin cu un suflu nou. În primul rând, îmi doresc să performez și aici, așa cum am făcut-o și în mediul privat. Primul lucru care trebuie implementat în județ este programul de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR. În al doilea rând, ce este mai important este că trecem printr-o perioadă încă dificilă și trebuie să ne axăm pe combaterea pandemiei. (…) Pentru mine este un moment măgulitor, nu am mai trecut prin așa ceva. E prima oară când depun jurământul și voi lupta pentru Instituția Prefectului și Guvern. Sper să facem treabă împreună”, a declarat subprefectul Lorand Toth.

Este o onoare pentru mine personal și pentru comunitatea maghiară din județul Bistrița-Năsăud această funcție. Sper din tot sufletul și sunt convins că am să mă implica la tot ce înseamnă la nivelul Instituției Prefectului funcția de subprefect. Sunt convins că cele trei partide care sunt la guvernare o să facă lucruri minunate în acest județ. Aceasta este și datoria noastră – să implementăm programul de guvernare, atât la nivel local, cât și național. Campania electorală s-a terminat și sunt convins că tot ce vom face de acum încolo, mai ales pe plan de dezvoltare, nu trebuie să aibă implicare politică, trebuie să fim o echipă (…)Sunt convins că vom face o echipă bună, care va pune cetățeanul în față, acest lucru fiind cel mai important. Având în vedere contextul pandemiei, trebuie să fim uniți, trebuie să fim alături de oameni și să avem grijă unii de ceilalți”, a transmis și subprefectul Decsei Atilla.

Prefectul și noii subprefecți de Bistrița-Năsăud au fost numiți în funcții prin hotărâri ale Guvernului României.

0 notes
188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *