FOTO/VIDEO: Pregătiri pentru Sărbătorile Pascale. Zeci de elevi au împodobit un copac din Piața Centrală cu ouă

 -  -  11592


 

Mai mulți elevi din câteva unități de învățământ din Bistrița au participat la o acțiune care se înscrie în activitățile Primăriei Bistrița dedicate Sărbătorilor Pascale, acțiune aflată deja la cea de-a patra ediție.

Conform unei vechi tradiții săsești, copiii au împodobit un copac din Piața Centrală cu ouă realizate chiar de ei, dând dovadă de multă creativitate, imaginație și măiestrie în realizarea acestora.

La acest eveniment au participat elevi de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu, precum și elevi voluntari de la Cercul de picură al Centrului Comunitar pentru Tineret – Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Școala Gimnazială nr. 7 și Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, care au desenat și decorat ouăle cu ornamente specifice tradițiilor pascale.

Circa 500 de ouă, de diferite dimensiuni și viu colorate, au fost pregătite de copii, aproximativ 250 dintre acestea fiind realizate de voluntarii Centrului Comunitar pentru Tineret Bistrița.

Cei mai bucuroși de acest eveniment au fost chiar cei care au pregătit decorațiunile pentru copac – copilașii. Cei mai curajoşi dintre ei au fost ajutaţi de angajații Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa să îşi aşeze singuri ouăle pe ramurile copacului, cu ajutorul unui elevator.

Mai mulți elevi din câteva unități de învățământ din Bistrița au participat la o acțiune care se înscrie în activitățile Primăriei Bistrița dedicate Sărbătorilor Pascale, acțiune aflată deja la cea de-a patra ediție.https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-pregatiri-pentru-sarbatorile-pascale-zeci-de-elevi-au-impodobit-un-copac-din-piata-centrala-cu-oua/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 18 aprilie 2019

De la eveniment nu a lipsit primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, care spune că împodobirea unui copac cu ouă în preajma Sărbătorilor Pascale este o veche tradiție a sașilor, pe care a preluat-o în urmă cu 4 ani și care a prins foarte bine în special în rândul copiilor.

Acțiunea a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv în municipiului Bistrița.

Pomul de Paşti vine să întregească atmosfera de sărbătoare, creată încă de săptămâna trecută când în mai multe zone din oraș au fost amplasate 12 ouă-gigant din fibră de sticlă.

1 notes
717 views
bookmark icon

One thought on “FOTO/VIDEO: Pregătiri pentru Sărbătorile Pascale. Zeci de elevi au împodobit un copac din Piața Centrală cu ouă

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *